Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tészta:
125 g vaj vagy margarin,
75 g cukor (=1 lapos evőkanál),
1 csomag vaníliás cukor,
1 tojás,
25 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
10 dkg kétszersült,
125 g őrölt mogyoró vagy dió,
2 teáskanál fahéj,
1 kg gyümölcs (szilva, meggy, cseresznye, málna, szeder, feketeribizli stb.) Főleg édesebb-savanykásabb gyümölcsök vegyesen, így a legfinomabb.
Krém:
3 tojás,
1 tejföl,
125 g cukor,
1 púpozott teáskanál fahéj.
Elkészítés:
Krémesre keverjük a zsiradékot a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. Lisztet, sütőport belekeverjük. Egy órán át, pihentetjük hidegben.
A kétszersültet nyújtófával egy nagydarab pergamenpapírra összetörjük. (Én mozsárban töröm össze lazán.) Mogyoróval és fahéjjal összekeverem. A megmosott, kimagozott gyümölcsöt félretesszük. A tésztát kerek lapra kinyújtom. Ráteszem a kizsírozott, lisztezett tortaformára. Rászórom a kétszersült és mogyoró keverék egy részét, utána szétterítem rajta a gyümölcsöt. 180 fokon előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Utána: tojás, tejföl, cukor, fahéj és a maradék morzsa: rátesszük, és még 30 percig aranybarnára átsütjük. A világ legfinomabb gyümölcstortája! :)
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!