Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Burgonyás diótorta
A légies könnyedségű, liszt nélküli tészta méltó kiegészítője a kiadós krém – mindez finom, diós ízben. Érdemes kipróbálni!
BEKÜLDTE: Taster |
Elkészítési idő: kb 120 perc
Hozzávalók (24
szeletre)
A tésztához: A krémhez: |
|
Elkészítés
1. Sütőpapírral bélelünk egy 32 x 40 cm méretű tepsit. (A megsült tészta nagyon törékeny, a papír segítségünkre lesz a torta összeállításában.) Előmelegítjük a sütőt 170 C-ra.
2. Először a tésztát készítjük tehát el. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, és egy pici (kb 50 ml) vizet adunk hozzá.
3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
4. A tojássárgás keverékhez hozzáadjuk a diót, a langyos burgonyát, és a habbá vert tojásfehérjét.
5. A tésztát a tepsibe öntjük. 170 C-on 30-35 percig sütjük.
6. Most a krém elkészítése következik. Ehhez besamelt készítünk: a besamelbe való vajat megolvasztjuk, hozzáöntjük a tejet és a cukrot, jól felmelegítjük. Egy kevés forró tejjel elkeverjük a lisztet, és a többi tejhez adjuk. Sűrű krémmé főzzük. Levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a tojást.
7. A vajat kikeverjük a porcukorral és hozzáadjuk a diót. A kihűlt besamelt belekeverjük a vajas krémbe.
8. A kihűlt tésztát a papírral óvatosan kiemeljük a tepsiből és 3 részre vágjuk (a papírral együtt).
9. A krémmel vékonyan megkenjük a lapokat, és egymásra helyezzük a papír segítségével. Óvatosan bánjunk a tésztával, mert könnyen törik! Végül kívülről is bevonjuk a tortát a krémmel. Diószemekkel díszítjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!