Sütés főzés: Burgonyás diótorta

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Burgonyás diótorta

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Burgonyás diótorta

A légies könnyedségű, liszt nélküli tészta méltó kiegészítője a kiadós krém – mindez finom, diós ízben. Érdemes kipróbálni!

BEKÜLDTE: Taster

Elkészítési idő: kb 120 perc


Hozzávalók (2424 szeletre)

A tésztához:
700700 g főtt, áttört burgonya
77 db egésztojás
200200 g cukor
100100 g őrölt dió
kb
5050 ml víz

A krémhez:
1010 g vaj - a besamel krémbe
200200 g vaj - habosítani
200200 g porcukor
100100 g őrölt dió
200200 ml tej
11 db egésztojás
33 púpozott evőkanál liszt
33 púpozott evőkanál cukor

Elkészítés

1. Sütőpapírral bélelünk egy 32 x 40 cm méretű tepsit. (A megsült tészta nagyon törékeny, a papír segítségünkre lesz a torta összeállításában.) Előmelegítjük a sütőt 170 C-ra.

2. Először a tésztát készítjük tehát el. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, és egy pici (kb 5050 ml) vizet adunk hozzá.

3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

4. A tojássárgás keverékhez hozzáadjuk a diót, a langyos burgonyát, és a habbá vert tojásfehérjét.

5. A tésztát a tepsibe öntjük. 170 C-on 30-35 percig sütjük.

6. Most a krém elkészítése következik. Ehhez besamelt készítünk: a besamelbe való vajat megolvasztjuk, hozzáöntjük a tejet és a cukrot, jól felmelegítjük. Egy kevés forró tejjel elkeverjük a lisztet, és a többi tejhez adjuk. Sűrű krémmé főzzük. Levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a tojást.

7. A vajat kikeverjük a porcukorral és hozzáadjuk a diót. A kihűlt besamelt belekeverjük a vajas krémbe.

8. A kihűlt tésztát a papírral óvatosan kiemeljük a tepsiből és 3 részre vágjuk (a papírral együtt).

9. A krémmel vékonyan megkenjük a lapokat, és egymásra helyezzük a papír segítségével. Óvatosan bánjunk a tésztával, mert könnyen törik! Végül kívülről is bevonjuk a tortát a krémmel. Diószemekkel díszítjük.

  

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu