Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
2 db burgonya,
só,
30 dkg darált sertéshús,
2 db tojás,
1 evőkanál mustár,
1 mokkáskanál őrölt bors,
fél csokor petrezselyem,
2 dkg vaj.
A mártáshoz:
6 dkg vaj,
1 púpozott evőkanál liszt,
1 üveg világos sör,
1 evőkanál mustár,
csipetnyi őrölt babérlevél,
1 evőkanál cukor,
csipetnyi reszelt szerecsendió,
só, őrölt bors,
2 dl tejföl,
a tetejére 1 csokor petrezselyem.
A burgonyát alaposan megmossuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Utána meghámozzuk, és még melegen lereszeljük.
A darált húst meg a tojásokat beledolgozzuk, a mustárral, borssal a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, 1 púpozott mokkáskanál sóval sózzuk.
Nedves kézzel 8 gombócot formálunk belőle, és nem túl szorosan kivajazott tepsibe rakjuk.
A mártáshoz a vajon a lisztet megfuttatjuk, és a sörrel meg 1,5 dl vízzel felöntjük.
Kevergetve 3-4 percig főzzük, ez alatt kissé beürüsödik.
A fűszereket és az ízesítőket hozzáadjuk, a tejföllel dúsítjuk.
A húsgombócokra merjük, alufóliával lefedjük előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük. Tálaláskór apróra vágott petrezselyemmel meghintjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!