Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A cantuccinihez:
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 tojás
5 dkg vaj
15 dkg cukor
2 cl rum
20 dkg finomra vágott dióbél.
A krémhez:
20 dkg étcsokoládé
1 evőkanál instant kávé
1 dl tejszín
1 kávéskanál étkezési keményítő.
Elkészítés:
1. A lisztet a sütőporral szitáljuk át, majd adjuk hozzá a tojásokat, a vajat, a cukrot és a rumot, végül dolgozzuk bele a diót. Pihentessük 1 órát. A receptet Jucus0901q küldte. Köszönjük!
2. A tésztát osszuk 3 részre, mindegyikből formáljunk 2 cm széles, 1 cm magas rudat, és sütőpapírral bélelt tepsin, 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük világosra.
3. Pihentessük 1 órát, majd vágjuk kb. 1 centi vastag szeletekre, és 180 C fokos sütőben oldalanként 4-5 percig szárítsuk. Akkor jó, ha ropogós és aranyszínű.
4. A krémhez a tejben olvasszuk fel a csokit, adjuk hozzá a kávéport. A tejszínt keverjük csomómentesre a keményítővel, a csokoládét sűrítsük be vele, majd turmixoljuk össze, így krémesebb, habosabb lesz.
5. Tálaláskor nyomjunk a süteményre a krémből, gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!