Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
35 db babapiskóta,
8 db tojássárgája,
20 dkg cukor,
5 dl tej,
2 dl tejszín,
1 rúd vanília,
5 teáskanál zselatinpor.
Elkészítés:
Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral ezután sűrűn egymás mellé kirakjuk babapiskótával a forma oldalát.
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét.
A tejet egy nagyobb forralóba öntjük,apránként hozzáadjuk a tojássárgákat,és lassan, folyamatosan kavargatva melegítjük (nem forraljuk),amíg be nem sűrűsödik.
Levesszük a tűzről.
A zselatint fél deci vízbe szórjuk,majd a kialakult zselét meleg vízfűrdőben cseppfolyóssá keverjük,és a már kihülő krémhez adjuk.
A kihűlt krémet a felvert tejszínnel lazítjuk,majd hűtőben alaposan kihűtjük.
Ha már kellően besűrűsödött az előkészített formába öntjük,és legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap óvatosan lekapcsoljuk a forma oldalát,eltávolítjuk az alját,tortatálra csúsztatjuk.
Gyümölcsökkel,reszelt csokival és tejszínnel dekoráljuk.Tálaljuk.
Forrás:mindmegette.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!