Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítés
4 tojásfehérjét, 30 dkg kristálycukrot és 10 evőkanál forró vizet kemény habbá verünk, ehhez hozzáforgatjuk a 4 tojássárgából, 10 dkg darált dióból, 20 dkg lisztből és 1 csomag sütőporból összekavart masszát. Kikent, lisztezett 2 darab őzgerincformába öntjük, és 200 fokon 20 percig sütjük.
A piskótához 30 dkg kristálycukrot, 6 tojásfehérjét és 6 evőkanál forró vizet kemény habbá verünk. Ehhez hozzáforgatjuk a 20 dkg lisztből, 1 csomag sütőporból és 6 tojássárgájából összekavart masszát. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és 200 fokon kb. 10-15 percig sütjük. A megsült piskótalapot kifordítjuk a tepsiből, és hosszában kettévágjuk, majd az őzgerincformák külsejére borítjuk, és lefedjük enyhén nedves konyharuhával, hogy a piskóta felvegye az őzgerinc alakját.
A krémhez 2 csomag vaníliás pudingot 8 dl tejjel összefőzünk. Közben 25 dkg porcukrot és a margarint kikeverjük, majd a kettőt összedolgozzuk, és belekavarjuk a 2 citrom reszelt héját és kifacsart levét.
A két őzgerincformájú tésztát bekenjük a krémmel, majd a kihűlt piskótát ráhelyezzük, és ezt is teljesen befedjük a krémmel, majd megszórjuk darált dióval.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!