Sütés főzés: Citromos félhold

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Citromos félhold

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

  • 60 dkg  kristálycukor
  • 10 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 8 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 citrom

Elkészítés

4 tojásfehérjét, 30 dkg kristálycukrot és 10 evőkanál forró vizet kemény habbá verünk, ehhez hozzáforgatjuk a 4 tojássárgából, 10 dkg darált dióból, 20 dkg lisztből és 1 csomag sütőporból összekavart masszát. Kikent, lisztezett 2 darab őzgerincformába öntjük, és 200 fokon 20 percig sütjük.

A piskótához 30 dkg kristálycukrot, 6 tojásfehérjét és 6 evőkanál forró vizet kemény habbá verünk. Ehhez hozzáforgatjuk a 20 dkg lisztből, 1 csomag sütőporból és 6 tojássárgájából összekavart masszát. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és 200 fokon kb. 10-15 percig sütjük. A megsült piskótalapot kifordítjuk a tepsiből, és hosszában kettévágjuk, majd az őzgerincformák külsejére borítjuk, és lefedjük enyhén nedves konyharuhával, hogy a piskóta felvegye az őzgerinc alakját.

A krémhez 2 csomag vaníliás pudingot 8 dl tejjel összefőzünk. Közben 25 dkg porcukrot és a margarint kikeverjük, majd a kettőt összedolgozzuk, és belekavarjuk a 2 citrom reszelt héját és kifacsart levét.

A két őzgerincformájú tésztát bekenjük a krémmel, majd a kihűlt piskótát ráhelyezzük, és ezt is teljesen befedjük a krémmel, majd megszórjuk darált dióval.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu