Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 30 db :
4 lime (zöld citrom)
1,2 dl sovány tej
1,2 dl víz
10 dkg light vaj
1 evőkanál édesítőpor
15 dkg teljes kiörlésű liszt
1 tasak zselatinpor (10 g)
3 dl tejszín
3 dl natúr joghurt
7 dkg porcukor
2 evőkanál rum (kihagyható)
só
a szóráshoz:
porcukor
Elkészítése:
A tejet a vízzel, a vajjal, az édesítőporral és egy csipet sóval felforraljuk. Belekeverjük a lisztet, és kis lángon addig kevergetjük, amíg a massza elválik az edény aljáról (kb. 2 perc). Keverőtálba tesszük, és folyamatosan keverve, a tojásokat egyenként beledolgozzuk.
A tésztát csillagcsőrös nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre kb. 4 cm átmérőjü halmokat nyomunk úgy, hogy legalább 1 cm maradjon köztük. (A tészta sütés közben szétterjed, és kitölti a réseket.) 220 °C-ra előmelegített sütőben, a középső rácson 20 percig, majd a hőmérsékletet 180 °C-ra csökkentve, további 30 percig sütjük. Hagyjuk kihülni.
Krém:
A zselatint hideg vízben elkeverjük, állni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A zöld citromokat alaposan megmossuk, kettő héját lereszeljük, és valamennyi levét kipréseljük. A joghurtot összekeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. A citrom levét a zselatinhoz öntjük, és felforraljuk. Belekeverjük a rumot, de nem fontos. Kissé hülni hagyjuk, majd a joghurtos keverékhez keverjük. Végül a tejszínhabot is beleforgatjuk.
Összeállítás:
A kész tésztát vízszintesen kettévágjuk. és a krémet az alsó részen elosztjuk. A tetejét rárakjuk, és finoman lenyomkodjuk. Egy órára hűtőszekrénybe rakjuk, amíg a krém megszilárdul. Szeletelés után megyszórjuk porcukorral.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!