Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
30-40 dkg csirkemell (felkockázva)
20 dkg szalonna (húsos)
15 dkg gomba
1 közepes vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma (lehet több is, ha valaki nagyon szereti)
2 evőkanal liszt
1 pohár leves leveskockából (1 pohár=2,5 dl)
fél pohár tej
olaj
1 pohár főtt kukorica
1 tojássárga (tetejére)
Tésztához:
2 pohár liszt
1 teáskanál só
20 dkg
kb. 6 evőkanál csapvíz.
Elkészítés:
Főzőedenybe olajat öntünk, beletesszük a hagymákat, szalonnát, gombát. Kevergetjük, míg a hagyma megfonnyad. Beletesszük a lisztet, kicsit keverjük, majd hozzáöntjük a leveskockás levest, beletesszük a felkockázott csirkehúst. Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, fehérborssal, plusz beleöntjuk a tejet. Az egészet addig főzzük, míg a csirke megpuhul. Annyi leves kell hozzá, hogy befedje. Ha kész, hozzáadjuk a főtt kukoricaszemeket. Kóstoljuk meg, ha kell tovább fűszerezhetjük. Minél több fűszer van benne, annál jobb. Bonyolultnak tűnik, de nagyon finom, főleg ha többféle szárított fűszer van benne. A tesztája vajastészta, talán bonyolult a leírása, megcsinálni egyszerűbb. Forrás:mindmegette
Tésztához: A hozzávalókat összegyúrjuk, a margarinnak csak az 1/4 részet tesszük bele. Annyi vizet használunk, hogy tészta állagú legyen.
Téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, a margarinból rádarabolunk a tészta egyik, keskenyebb szélére, a másik vajazatlan tésztavéget ráhajtjuk, hajtogatással készül, amíg a margarin elfogy. Ha ez így macerásnak tűnik, az egész margarint bele lehet tenni a tésztába.
Hőálló edényt kivajazunk, a tészta felét beleterítjük egyenletesen, rá a húsos massza, befedjük a maradék tésztával. Villával megszurkáljuk a tetejét, tojássárgával megkenjük. Addig sütjük, míg a tészta elkészül. Kb. 45 perc.
A receptet ésa fotót Zizzi32 küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!