Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
fahéj
Elkészítés
A
tortaforma alját folpackkal kibéleljük, a kapcsos rész rácsatolásával
rögzítjük. A szokásos módon sós palacsintákat sütünk. Eközben
elkészítjük a babapiskóták beáztatásához a következő keveréket: a
lefőzött, kihűlt kávéból, rumból és 1 csomag vaníliás cukorból. Ebbe
beleforgatjuk a babapiskótákat, kissé felitatjuk, de vigyázzunk, hogy
ne ázzanak el, majd egymás mellé helyezzük a tortaformába, ne hagyjunk
hézagot közöttük.
Sűrűre főzzük a vaníliás pudinport fél liter tejjel, 3 evőkanál cukrot
teszünk bele, még langyosan ráöntjük a babapiskótákra. A kisült
palacsintákat megtöltjük a kakaóporral, csigavonalban, követve a forma
alakját, kívülről befelé haladva szorosan ráfektetjük a vaníliás
pudingra. Erre a rétegre kerül a még meleg fél liter tejjel és 3
evőkanál cukorral elkészített csokipuding.
A lecsöpögtetett meggybefőttel borítjuk be a tortát, majd fahéjjal
egyenletesen megszórjuk. A befőtt levével a puncspudingot is
elkészítjük, ezt is még melegen a meggyre borítjuk. Az így elkészített
művet kihűtjük hűtőszekrényben, minimum fél nap eltelte után vesszük
csak le a tortaforma oldalát. Sok sikert hozzá.
Megjegyzés
Elég sok időt vesz igénybe az elkészítése, de a végeredmény megéri a rá szánt időt.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!