Sütés főzés: Csalafinta palacsintatorta

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csalafinta palacsintatorta

 

 

 

Hozzávalók:

25 db előzetesen kisütött sós palacsinta

instant kakaópor a palacsinták töltésére

14 db babapiskóta

1 dl lefőzött kávé

30 ml rum

1 csomag vanilíás cukor.


A krémhez:

6 evőkanál cukor

1 csomag vanilíás pudingpor

1 csomag vanilíás cukor

1 csomag csokoládés pudingpor

1 l tej

1 csomag puncs pudingpor

1 üveg meggybefőtt

fahéj

1 db 26 cm-es kapcsos tortaforma.

 

 

 

Elkészítés:

 

A tortaforma alját folpackkal kibéleljük, a kapcsos rész rácsatolásával rögzítjük. A szokásos módon sós palacsintákat sütünk. Eközben elkészítjük a babapiskóták beáztatásához a következő keveréket: a lefőzött, kihűlt kávéból, rumból és 1 csomag vaníliás cukorból. Ebbe beleforgatjuk a babapiskótákat, kissé felitatjuk, de vigyázzunk, hogy ne ázzanak el, majd egymás mellé helyezzük a tortaformába, ne hagyjunk hézagot közöttük. 

Sűrűre főzzük a vaníliás pudinport fél liter tejjel, 3 evőkanál cukrot teszünk bele, még langyosan ráöntjük a babapiskótákra. A kisült palacsintákat megtöltjük a kakaóporral, csigavonalban, követve a forma alakját, kívülről befelé haladva szorosan ráfektetjük a vaníliás pudingra. Erre a rétegre kerül a még meleg fél liter tejjel és 3 evőkanál cukorral elkészített csokipuding. 

A lecsöpögtetett meggybefőttel borítjuk be a tortát, majd fahéjjal egyenletesen megszórjuk. A befőtt levével a puncspudingot is elkészítjük, ezt is még melegen a meggyre borítjuk. Az így elkészített művet kihűtjük hűtőszekrényben, minimum fél nap eltelte után vesszük csak le a tortaforma oldalát. Sok sikert hozzá.

Megjegyzés:

Elég sok időt vesz igénybe az elkészítése, de a végeredmény megéri a rá szánt időt.

A receptet és a fotót Frühwirth Edit küldte. Köszönjük!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu