Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
5 tojás,
2 evőkanál cukor,
15 dkg liszt,
csipet só,
3 evőkanál vaj,
fél rúd vanília,
egy marék mandulaforgács,
porcukor
1 nagy marék mazsola,
a mazsola áztatáshoz:
egy kevés rum vagy aroma ,
Elkészítés:
Áztasd a mazsolákat meleg rumos vízbe 5 percre. Szűrd le és szárítgasd meg őket. Egy közepes tálban verd fel a tojásokat a tejjel, sóval, cukorral, és a vanília kikapart belsejével. Fokozatosan keverd bele a lisztet, ha sima a massza, add hozzá a mazsolákat. Olvassz fel egy evőkanál vajat egy kis lábosban, tedd félre.
Hevíts fel egy nagyobb serpenyőt és olvassz fel benne 2 evőkanál vajat. Öntsd a tésztát a serpenyőbe, és süsd 5-8 percig, amíg az alja megszilárdul. Igyekezz minél kevesebb darabban megfordítani, majd lapos fakanállal vágd nagyobb darabokra. Szórd bele a mandulát. Forgasd át a darabokat néhányszor, hogy mindenhol jól megpiruljon, és ne aggódj, hogy egyre kisebb darabokra esik, az a dolga.
Még mielőtt kiszáradna, szórd meg porcukorral, és forgasd át, hogy rápiruljon a cukor. Aztán locsold rá a félretett olvasztott vajat, szórd meg még egyszer porcukorral, és ezzel is forgasd össze. Melegen tálald, lehetőleg sűrű szilvakompóttal
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!