Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Történelmi étel, történelmi anekdotával, a recept eredetijét Ízbolygó jegyzi. Az igazi császármorzsa elkészítési módja következik.
Ez a nass ősrégi, a Monarchia idejéből származik. Mindenféle mendemondák terjengnek keletkezésének eredetéről, állítólag például ez az étel Ferenc József találmánya, akit orvosai diétára fogtak, így a szegény császár a konyhába leszökve maga próbált palacsintát készíteni, amit persze elszúrt… Ebből lett a Kaiserschmarren, amit ha kiejtünk, mintha kövek potyognának az arcunkból.
Kis hazánkban nagy a keveredés császármorzsa ügyben, mivel vannak akik lisztet, vannak akik búzadarát használnak hozzá, azonban ez utóbbi helyes elnevezése a "daramorzsa", ami nem tévesztendő össze a császármorzsával. Ez most egy teljes kiőrlésű lisztből készült változat. Így nyugtathatjuk magunkat, hogy sokkal egészségesebb is…
Hozzávalók
császármorzsa:
A barackrösztert úgy készítem, hogy a barackokat meghámozom és az egyharmadát botmixerrel leturmixolom, majd a mézzel, fahéjjal, citromlével és egy citrom héjával összerottyantom.
6 tojás
5 dkg cukor
csipet só
4 evőkanál vaj
2,5 dl tej
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
12 evőkanál étkezési keményítő
1 csomag vaníliás cukor, porcukor
röszter:
őszibarack, méz, fahéj, citrom leve és héja
Így készül a császármorzsa
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verek. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral krémes-habosra verem, majd hozzáadom a csipet sót, a tejet és megint kutyulok rajta egyet. Beleöntöm a lisztet, a keményítőt és ismételten keverek rajta egyet. A végén óvatosan belekeverem a felvert fehérjét is. Egy evőkanál vajat serpenyőben megolvasztok, majd a tészta negyedét (két centi legyen a serpenyőben) beleöntöm és addig sütöm, míg az egyik oldala piros nem lesz. Akkor négybe vágom és a részeket megfordítom. Ha az is piros, egy tepsibe öntöm, ahol két villával falatnyi darabokra tépkedem és 50 fokos tepsibe tolom. Amikor minden tészta elfogyott, porcukorral meghintem és barackröszterrel tálalom.
Eredetileg: www.izbolygo.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!