Sütés főzés: Császármorzsa:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Császármorzsa:

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Történelmi étel, történelmi anekdotával, a recept eredetijét Ízbolygó jegyzi. Az igazi császármorzsa elkészítési módja következik.

Ez a nass ősrégi, a Monarchia idejéből származik. Mindenféle mendemondák terjengnek keletkezésének eredetéről, állítólag például ez az étel Ferenc József találmánya, akit orvosai diétára fogtak, így a szegény császár a konyhába leszökve maga próbált palacsintát készíteni, amit persze elszúrt… Ebből lett a Kaiserschmarren, amit ha kiejtünk, mintha kövek potyognának az arcunkból.

Kis hazánkban nagy a keveredés császármorzsa ügyben, mivel vannak akik lisztet, vannak akik búzadarát használnak hozzá, azonban ez utóbbi helyes elnevezése a "daramorzsa", ami nem tévesztendő össze a császármorzsával. Ez most egy teljes kiőrlésű lisztből készült változat. Így nyugtathatjuk magunkat, hogy sokkal egészségesebb is…



Hozzávalók

császármorzsa:


6 tojás
5 dkg cukor
csipet só
4 evőkanál vaj
2,5 dl tej
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
12 evőkanál étkezési keményítő
1 csomag vaníliás cukor, porcukor

röszter:
őszibarack, méz, fahéj, citrom leve és héja

Így készül a császármorzsa

A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verek. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral krémes-habosra verem, majd hozzáadom a csipet sót, a tejet és megint kutyulok rajta egyet. Beleöntöm a lisztet, a keményítőt és ismételten keverek rajta egyet. A végén óvatosan belekeverem a felvert fehérjét is. Egy evőkanál vajat serpenyőben megolvasztok, majd a tészta negyedét (két centi legyen a serpenyőben) beleöntöm és addig sütöm, míg az egyik oldala piros nem lesz. Akkor négybe vágom és a részeket megfordítom. Ha az is piros, egy tepsibe öntöm, ahol két villával falatnyi darabokra tépkedem és 50 fokos tepsibe tolom. Amikor minden tészta elfogyott, porcukorral meghintem és barackröszterrel tálalom.

A barackrösztert úgy készítem, hogy a barackokat meghámozom és az egyharmadát botmixerrel leturmixolom, majd a mézzel, fahéjjal, citromlével és egy citrom héjával összerottyantom.



Eredetileg: www.izbolygo.hu

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Elég súrún készítem és nagyon finom én ugyan keménytő nélkül.

Válasz

Nagy Mari üzente 13 éve

Ez az egész nagyon jól hangzik. Ki fogom próbálni.
Nagy Mari

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu