Sütés főzés: Cseresznyés túró torta

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hozzávalók:

125 g sütőmargarin

1 dl cukor

1 tojas

3dl liszt

1 teáskanál sütőpor

 

Töltelék:

1 db öszibarack konzerv 400 gr

1 db kajszibarack konzerv 400 gr

1 evőkanál citromlé

2 evőkanál kajszi konzervlé

70 g szárított cseresznye vagy befött

250 g natur krémtúró

2 dl zsírszegény tejföl

1 dl habtejszín

2 tojas

1 dl cukor

1 evőkanál burgonya keményítő

2 teáskanál vanilias cukor

3-4 csepp keserűmandula olaj

 

Elkészítés:

Szoba-hőmérsékletű margarint és a cukrot habosra keverjük, hozzákeverjük a tojást. Összekeverjük a  lisztet  a sütőporral 

és hozzáadjuk a vajas keverékhez. Egy 24 cm átmerőjű torta formát kibélelünk 

sütőpapírral. A tésztát belenyomkodjuk az aljába es oldalába.

Betesszük a hűtőbe míg a töltelék készül.

 

Töltelék:

Felkockázzuk a barackokat. Egy kis edénybe összekeverjük a citromlét és a befőttlevet, hozzáadjuk a cseresznyét és lassú tűzőn főzzük  míg a cseresznye be nem szívja a levet. (befőttnél a fözésre nincs szükség).

Összekeverjük a túrót, a tejfölt, a tejszínt, a tojásokat, cukrot, keményítőt, vaníliás cukrot és a mandula olajat. Hozzákeverjük a gyümölcsöket a túróhoz és rátesszük a tésztára.

175 fokra előmelegített sütőben kb 1 - 1 1/2 órát sütjük. A formában hagyjuk kihüllni.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Judit!
Köszönjük a receptet,nagyon finomnak tűnik a leírtak alapján.

Válasz

Ágoston János üzente 9 éve

Judith nagyon jolnézki a süti.. kárhogy ottvan nem itt.!

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu