Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 l búza, víz, finomliszt.
Elkészítés:
1 liter búzát deszkán ujjnyi vastagon kiterítünk, naponta nedvesítjük.
Közben ronggyal takarjuk le és meleg helyen tartjuk. Ha csírázik és még
nem zöld a csíra (kb. 2-3 cm-es), akkor famozsárban apróra törjük,
elkeverjük 4 liter vízzel és kb. 1/2-1 órát állni hagyjuk, majd
leszűrjük és kinyomkodjuk. A továbbiakban a levét használjuk fel. A lé
1/5-ét félretesszük. A többihez annyi finomlisztet keverünk, hogy sűrű
palacsintatészta sűrűségű legyen.
Egy sütőformába beleöntünk egy keveset a megmaradt léből, erre
rátesszük a masszát. Ezután kb. 1 órát sütjük. A teteje kemény lesz, de
alatta olyan, mint a főzelék. Így fogyasztható kanállal.
Sütéskor több helyen nádszálat kell beleszúrni, hogy a gőz ki tudjon jönni a tetején képződő kéreg alól.
Ez egy észak-magyarországi, hagyományos recept. Olcsó, ízletes, és
mivel zsírtalan sütemény, fogyasztása régen főként az adventi és húsvéti
böjti időszakhoz kapcsolódott.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!