Sütés főzés: Csirke kocsonya

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók öt főre:

1 kg csirkeláb,

1 közepes vöröshagyma,

2-3 gerezd fokhagyma, kb.

1 evőkanál só vagy ételízesítő por,

8-10 szem fekete bors,

1 mokkáskanál csípős paprika,

2 kicsi babérlevél,

1-2 ág zellerzöld és petrezselyem,

3-4 közepes sárgarépa,

2-3 közepes petrezselyemgyökér,

30 dkg csirkemellfilé

 Elkészítés:
A csirkelábakat megtisztítjuk, megmossuk, majd 2-3 percre forrásban lévő vízbe rakjuk. Leszűrjük, leöblítjük, fazékba rakjuk és kb. 1,5 liter hideg vizet öntünk rá. Nagy lángon fölforraljuk, habját szűrőkanállal leszedjük.
A megmosott hagymát héjastul, a fokhagymát megtisztítva és apróra vágva rakjuk bele. Az ételízesítővel, a borssal, a csípős paprikával, a babérlevéllel, a zellerzölddel és a petrezselyemmel fűszerezzük. Kis lángra állítjuk, kis részt hagyva lefödjük, 1 órán át főzzük.
A sárgarépát és a gyökeret megtisztítjuk, a félpuha csirkelábhoz adjuk. 35 percig főzzük, majd beletesszük a mellfilét és még 25 percig főzzük. Megkóstoljuk, akkor jó, ha levében a só, a fokhagyma és a csípős íz is szépen érvényesül. Ha valaminek a híján van, pótoljuk.
A tűzről levéve 10-15 percig pihentetjük, majd óvatosan, nehogy a levét összetörjük, tiszta konyharuhán átszűrjük. Amikor a kocsonyalé kihűlt, 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe. Ezután kivesszük, a tetején összegyűlt zsiradékot lekanalazzuk, majd a levet meglangyosítjuk.
A puha csirkelábat letakarva hűtőszekrénybe tesszük, megmelegítve, mustárral, ecetes tormával és puha kenyérrel nagyszerű fogás lesz belőle, ha elfogy a kocsonya. A puha csirkemellet és zöldséget vékony csíkokra vágjuk, 5 levesestányérban elosztjuk. A levet ráöntjük, szobahőmérsékleten kihűtjük, végül hűtőszekrényben kocsonyává dermesztjük.

Tipp: úgy is készíthetjük, hogy a zöldségeket meg a húst egy püspökkenyér- vagy őzgerincformába rétegezzük, erre öntjük a levet és így hagyjuk dermedni. Tálaláskor a formát egy pillanatra forró vízbe állítjuk, tartalmát deszkára borítjuk, és forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastagon fölszeleteljük. Ami megmarad, folpackba csomagolva tároljuk.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu