Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 személyre:
4 db kicsontozott csirkemell bőr nélkül, kb. 175 g/db
100 g zsírszegény krémsajt
15 g friss fehérkenyér-morzsa
1 db tojássárgája
2 evőkanál összevágott friss majoránna
fekete bors
1 evőkanál sima fehér liszt
1 db tojásfehérje
50 g finom szemű friss fehér kenyérmorzsa
1 kávéskanál pirospaprika
A díszítéshez
1 evőkanál összevágott és néhány egész szál friss petrezselyem
Elkészítés:
A ropogós bundában sült csirkemellet majoránnával ízesített, lédús, de zsírszegény krémsajttal töltjük meg.
Melegítsük elő a sütőt 220 °C- ra (gázsütő: 7. fokozat). A csirkemelleket két fólialap között formázzuk enyhén laposra egy nyújtófával. Vágjunk hosszában mindegyik szeletbe egy mélyedést.
A töltelékhez keverjük össze a krémsajtot, a kenyérmorzsát, a tojássárgáját, a majoránnát, és borsozzuk ízlés szerint. Kanalazzuk a keveréket a csirkemell vájatába. Formázzuk újra a melleket, és zárjuk le a tasakokat fa koktélpálcikával.
A bunda elkészítéséhez szórjuk a lisztet egy nagy tányérba. Verjük fel enyhén a tojásfehérjét egy lapos edényben. Szórjuk a morzsát egy tányérra.
Mártsuk meg a csirkemelleket a lisztben, rázzuk le a felesleget. Kenjük rájuk a tojásfehérjét, majd forgassuk meg jól a kenyérmorzsában, a csirkét gyengéden belenyomkodva.
Tegyük a melleket egy teflontepsibe, és szórjuk be finoman a paprikával. Süssük 20-25 percig, amíg a csirke tiszta levet nem ereszt, amikor késsel megszúrjuk.
Húzzuk ki a koktélpálcikákat a csirkéből, díszítsük petrezselyemmel, és tálaljuk.
A tálaláshoz:
Adhatunk hozzá újburgonyát spárgával vagy cukorborsóval. Vacsoravendégek részére próbáljuk ki a Sült spárgát karamellizált mogyoróhagyma-öntettel.
A recept tápértéke:
Tápérték adagonként
Energia 1302 kJ (310 kcal),
Szénhidrát 17 g,
Fehérje 50 g,
Zsír 5 g (ebből telített zsír 2 g)
TV Paprika újságból való a recept
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!