Sütés főzés: Csirke sajtos táskával

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csirke sajtos táskával

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók 4 személyre: 

4 db kicsontozott csirkemell bőr nélkül, kb. 175 g/db
100 g zsírszegény krémsajt
15 g friss fehérkenyér-morzsa
1 db tojássárgája
2 evőkanál összevágott friss majoránna
fekete bors
1 evőkanál sima fehér liszt
1 db tojásfehérje
50 g finom szemű friss fehér kenyérmorzsa
1 kávéskanál pirospaprika
A díszítéshez
1 evőkanál összevágott és néhány egész szál friss petrezselyem

 


Elkészítés:

A ropogós bundában sült csirkemellet majoránnával ízesített, lédús, de zsírszegény krémsajttal töltjük meg.
Melegítsük elő a sütőt 220 °C- ra (gázsütő: 7. fokozat). A csirkemelleket két fólialap között formázzuk enyhén laposra egy nyújtófával. Vágjunk hosszában mindegyik szeletbe egy mélyedést.
A töltelékhez keverjük össze a krémsajtot, a kenyérmorzsát, a tojássárgáját, a majoránnát, és borsozzuk ízlés szerint. Kanalazzuk a keveréket a csirkemell vájatába. Formázzuk újra a melleket, és zárjuk le a tasakokat fa koktélpálcikával.
A bunda elkészítéséhez szórjuk a lisztet egy nagy tányérba. Verjük fel enyhén a tojásfehérjét egy lapos edényben. Szórjuk a morzsát egy tányérra.
Mártsuk meg a csirkemelleket a lisztben, rázzuk le a felesleget. Kenjük rájuk a tojásfehérjét, majd forgassuk meg jól a kenyérmorzsában, a csirkét gyengéden belenyomkodva.
Tegyük a melleket egy teflontepsibe, és szórjuk be finoman a paprikával. Süssük 20-25 percig, amíg a csirke tiszta levet nem ereszt, amikor késsel megszúrjuk.
Húzzuk ki a koktélpálcikákat a csirkéből, díszítsük petrezselyemmel, és tálaljuk.


A tálaláshoz:
Adhatunk hozzá újburgonyát spárgával vagy cukorborsóval. Vacsoravendégek részére próbáljuk ki a Sült spárgát karamellizált mogyoróhagyma-öntettel.


A recept tápértéke:
Tápérték adagonként
Energia 1302 kJ (310 kcal),
Szénhidrát 17 g,
Fehérje 50 g,
Zsír 5 g (ebből telített zsír 2 g)

 

TV Paprika újságból való a recept

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu