Sütés főzés: Csirkepástétom-koszorú

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csirkepástétom-koszorú

14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 Az Éva magazinból való a recept. Kisebb átalakításokat eszközöltem, pl. pulyka helyett csirkét használtam és mivel őzgerincem nem volt otthon, így kulglófformában sütöttem. Szerintem így talán még dekoratívabb :).

Csirkepástétom-koszorú recept 
Hozzávalók:
  • 1 kg  darált csírkehús
  • 3-4 ek olívaolaj
  • 6-8 szelet bacon
  • 1 nagy fej hagyma (vagy több kisebb újhagyma)
  • 1 nagy csésze zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 ek mustár
  • kevés vaj (a formához)
 

 

Elkészítés:
  • Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy kisebb őzgerincet (vagy ennek hiányában egy kuglófsütőt) vékonyan vajazz be.
  • Egy teflonserpenyőben dinszteld meg az apróra darabolt bacont és a nagyon finomra vágott hagymát.
  • Egy nagy tálban keverd össze a darált csirkehúst a tojással, zsemlemorzsával, felaprított petrezselyemmel, mustárral és a bacon-ös-hagymás keverékkel. Ízlés szerint sózd, borsozd, aztán kanalazd bele az előkészített sütőformába és simítsd el a tetejét.
  • Légkeveréses álláson süsd 40 percig.
  • Ha kész, sütőrácsra fordítsd ki. Hidegen és melegen is fogyasztható.
  • Megjegyzés: Vigyázzunk, hogy ne süssük az előírtnal hosszabb ideig, mert akkor kicsit kiszárad és megrepedezik. Ez a 40 perc pont elég arra, hogy belül puha krémes, világos színű legyen, kívul pedig finom ropogós.
  • Jó étvágyat!


Megjegyzés:

Fogyasztható hidegen friss péksüteménnyel vagy salátával; kirándulásra, tízóraira is tökéletes.
Amennyiben melegen esszük, tálalhatjuk például párolt zöldségkörettel, így egy viszonylag szénhidrátszegény fogást kapunk.
Ha tudjuk, hogy egy étkezés alkalmával elfogy a pástétom, halmozzuk a köretet a közepébe tálalás előtt, így rendkívül mutatós lesz az asztalon.
Tipp:

Még finomabb lesz a darált hús, ha otthon még 'ráturmixolunk'' a konyhai robotgép késes részével.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Egyik koszorú májas,ez meg csirkehúsos.
Nagyon jók a receptjeid!
Köszömöm.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu