Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 üveg lecsó /vagy frissen készített/
3-4 gerezd fokhagyma /lehet kevesebb/
1 fej hagyma
2-3 csirkecomb
ételízesítő
só
pirospaprika /szeretjük csípősen/
pici kakukfű vagy rozmaring /nem muszáj/.
Elkészítés:
A krumplit meghámozom, kb. 8 mm vastag karikákat vágok, és teljesen ropogosra megsütöm olajban /papirtörlőre teszem/. A csirkecombokat kifilézem /lehet melle is/ fűszerezem. A lecsóba belenyomom a fokagymákat, összefőzöm, végül hozzáadom a pirospaprikát. Ha mindent előkészítek, hamar megvan, és kiadós vacsora.
Egy közepes jénai aljára teszek két sor krumplit, ráfektetem a húsokat, erre ráterítem a cérnavékonyra szeletelt hagymát, befedem a maradék krumplival, végül a lecsóval befedem az egészet. Előmelegített sütőben, lefedve kb. 20-25 percig párolom, leveszem a fóliát, és 15-20 percig 200 fokon pirítom /közben meg lehet nézni, hogy nem lett-e túl ropogós, nem sült-e el teljesen a lecsó leve/. Akkor finom, ha a krumplik evésnél ropognak. Aki szereti, a végén tehet rá tejfölt vagy sajtot /akár mindkettőt süthet rá/.
A receptet Vámosi Ági küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!