Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 kg csirkehús
50 dkg paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj
1 dl száraz fehér bor
1 babérlevél.
Elkészítés:
A csirkehúst (mellet, combot vegyesen) megmossuk, feldaraboljuk és leszárítjuk. A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk, és kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, lehúzzuk a héját, húsát apró kockákra vágjuk, mint a padlizsánt. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Fotó: Kerekes
Nagy lábasban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a padlizsánt, és állandó kevergetéssel aranysárgára sütjük, majd kiszedjük. A maradék olajhoz hozzáadjuk a vajat, beletesszük a csirkehúst, és minden oldalát hirtelen pirosra sütjük. Kiszedjük. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a hagymát, a fokhagymát, és üvegesre pirítjuk. Visszatesszük a húsdarabokat, a padlizsánt. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fehérbort, a babérlevelet, sózzuk és borsozzuk. Lefedve lassú tűzön 1 óra hosszat pároljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 40 perc múlva
1 adag: 620 kcal
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!