Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 6 személyre: A petrezselymes palacsintához: Elkészítés: A zöldségeket megmossuk. A sárgarépát felkarikázzuk, a hagymát negyedekbe, a karalábét kockákra vágjuk. A fehérrépát hosszában kettévágjuk, a zellert pedig egyben is hagyhatjuk. A petrezselymes palacsintához a hozzávalókat habverővel simára keverjük, végül fakanállal hozzákeverjük a felaprított petrezselymet, nem kell túl apróra vágni, akkor lesz igazán mutatós. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a szokásosnál kicsit vastagabb palacsintákat sütünk (2 db lesz belőle). A palacsintákat hosszú csíkokra vágjuk (mint a metélt tésztát), és levesbetétként tálaljuk. Forrás:mindmegette
A leveshez:
3 kisebb hagyma
1 fehérrépa
3 sárgarépa
1 zsenge karalábé
10 dkg zellergumó
1 kisebb rózsáira szedett karfiol
6 db csirkeszárny
3,5 l víz
5-6 erőleves kocka
ételízesítő
só
bors
szerencsendió
fél csokor petrezselyem
2 tojás
10 dkg liszt
2 dl tej
fél csokor petrezselyem
csipetnyi só
kevés olaj a sütéshez.
Egy nagyobb darab margarint megolvasztunk egy lábasban, majd (a karfiol kivételével) rátesszük az összevágott zöldségeket és a félbe vágott csirkeszárnyakat. Néhány percig folyamatos kevergetés mellett kissé megpirítjuk az egészet, majd felöntjük vízzel. Erőleveskockával, sóval borssal, ételízesítővel, szerecsendióval fűszerezzük, és kb. 40 perc alatt puhára főzzük az egészet.
A főzési idő lejárta előtt 15 perccel a levesbe keverjük a karfiolokat is.
Ha a leves megfőtt, és puhák mind a zöldségek, mind a csirkeszárnyak, elzárjuk a fazék alatt a gázt.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!