Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók (4 sz.):
1 csirkemell,
4 fej cikóriasaláta (kínai kellel helyettesíthető),
2 ek citromlé,
6 ek vaj,
2 ek liszt,
1,2 dl csirkeleveslé,
1,2 dl tejszín-tej keverék fele-fele arányban,
1 db szerecsendió őrölve,
2 szelet főtt sonka,
1 tojás sárgája,
3 dkg reszelt sajt (Gouda ajánlott),
só, bors.
A csirkét csontozza ki, vágja kis kockákra. A cikória közepét vágja ki. Kis fedhető sütőedényt vajazzon ki, tegye bele a cikóriát, szórja meg sóval, citromlével, kenje meg kevés vajjal.
Előhevített sütőben, közepes hőn (180 C°) süsse 1 órát. Nagy serpenyőben olvasszon 2 ek vajat, süsse rajta a csirkét 10 percig. másik serpenyőben olvassza meg a maradék 2 ek vajat, keverje hozzá a lisztet, barnítsa keverve 1-2 percig. Keverje hozzá a levest, párolja 5 percig. Keverje bele a tejszínes tejet, szerecsendiót, borsot és csipet sót, majd a csirkét és citromlevet.
A sült cikóriafejeket vágja hosszában félbe, az egyik felekbe kanalazza töltelékként a csirkés mártás 1/3-át. Fedje a másik cikóriafelekkel, minden fejre csavarjon 1 szelet sonkát, fektesse tepsibe. A maradt csirkés mártásba keverje bele a tojássárgáját és reszelt sajtot, s kanalazza a töltött fejekre. Előmelegített sütőben süsse világosbarnára. Melegen tálalja.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!