Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1,10 dl keserű-csokoládé (pl diétás) apróra törve,
8 evőkanál sótlan vaj,
2 evőkanál víz,
126 ml édesítőpor (ízlés szerint variálható),
2 teáskanál kakaópor (nem az édesített),
1 teáskanál folyékony vanília-aroma,
6 nagy tojás,
díszítéshez:
tejszínhab
kakaópor
Elkészítés:
A sütöt előmelegítjük 160 fokra (középmelegre), egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A csokoládét, a vajjal és a vízzel felmelegítjük, miközben kevergetjük. Amikor a csoki teljesen elolvadt, elzárjuk a gázt(forralni nem szabad). Beleontjuk egy tálba és megvárjuk, míg szobahömérsékletûre hűl. Ezután hozzáadjuk 0,63 ml édesítőport, a kakaóport, és a vanília-aromát, majd jól kikeverjük. Egy közepes méretű tálba elektromos mixerrel, felverjük a tojásokat kb 6 percig, majd hozzákeverünk 0,63 ml édesítőport, és együtt meg 1 percig mixeljük. A tojásos masszát összekeverjük a csokis masszával, és az így kapott masszát beleöntjük a tortaformába, és berakjuk az előmelegített sütőbe. Sütési idő kb 40-45 perc. Ízlés szerint lehet díszíteni tejszínhabbal.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Sütemény liszt nélkül
Kókuszos süti
Epres krémtúró (4 személyre)
Amaretto süti