Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: 1 kakaós piskótatorta,
A KRÉMHEZ:
20 dkg cukor,
7-8 dkg kakaó,
1,5 dl tejföl,
1 dl tejszín,
15 dkg vaj,
1 tasak vaníliás cukor,
tortabevonó csokoládé.
Elkészítés:
A krém hozzávalóit egy edénybon gőz felett sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, a habbá vert tejszínnel lazítjuk a krémet. A piskótát három lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát bevonjuk a csokoládéval.
Hozzávalók: 1 kész kakaós piskótatorta,
A KRÉMHEZ:
1 tasak vaníliaízű pudingpor,
4 evőkanál cukor,
12 dkg csokoládé,
5 dl tej,
0,5 dl rum,
6 zselatinlap,
6 dl tejszín.
Elkészítés:
A pudingot az előírás szerint elkészítjük, és még forrón belekeverjük az apró darabokra vágott csokit. A beáztatott zselatinlapokat a rumba tesszük, és addig langyosítjuk, míg felolvadnak. A habbá vert tejszínbe belekeverjük a kihűlt, pudingot és a zselatint. A piskótát kettévágjuk, az egyik lapot kapcsos tortaformába tesszük, bekenjük a krémmel, rá tesszük a másik tortalapot, ráöntjük a krémet, és a formát megrázogatjuk, hogy elsimuljon. 1-2 órára a mélyhűtőbe tesszük, majd a formát levesszük, és a torta tetejét beszórjuk csokireszelékkel.
Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ:
7 dkg margarin,
1 tojás,
25-25 dkg cukor és liszt,
4 dl kakaó,
3 dl tej,
1 tasak sütőpor,
fél citrom reszelt héja.
A KRÉMHEZ:
2 dl lej,
15 dkg, margarin,
2 dkg liszt,
10 dkg cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
3 evőkanál kakaó.
Elkészítés:
A tojást a margarinnal, a cukorral, a sütőporral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet, a citromhéjat, a kakaót és a lisztet. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, először 5 percig; nagylángon, majd takaréklángon sütjük. Deszkára borítjuk, kihűtjük, és két lapra vágjuk. A krémhez a lisztből a tejjel besamelt főzünk, levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot. Amikor kihűlt, a kakaót és a vaníliáscukrot, végül a habosra kevert margarint. Megtöltjük, és bevonjuk a tortát, végül édes tejszínhabbal díszítjük.
Hozzávalók: 1 kész piskótatorta,
A KRÉMHEZ:
4 tojás,
20 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaó,
2 kiskanál liszt,
25 dkg margarin,
1-2 evőkanál rum.
A DÍSZÍTÉSHEZ:
1-2 dl tejszín.
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, a kakaóval és a liszttel habosra keverjük, majd gőz felett állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint, és a rummal ízesítjük. A piskótát 4 lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel, kívülről is bevonjuk. majd tejszínhabrózsákkal díszítjük.
Hozzávalók:
10 db tojás,
10 ek. cukor,
1 vaníliás cukor,
10 ek. rétesliszt,
3 ek. kakaó,
3 dl tejszín,
1 csomag, főzés nélküli csokis pudingpor,
2 tábla tortabevonó csoki.
Piskóta:
A 10 darab tojás fehérjét kemény habbá verjük.
Elkészítés: Egyenként beletesszük a tojások sárgáját és 1-1 evőkanál cukrot. Fakanállal belekeverjük a réteslisztet és a kakaót. Kilisztezett, kivajazott tortaformába tesszük és 35-40 perc alatt, készre sütjük.
Krém: A tejszínt robotgéppel 3-4 perc alatt habosra keverjük, lassan - kanalanként - beletesszük a pudingport. Krém állagúra keverjük. Ha a piskóta kihűlt 2-3 lapra vágjuk. Megtöltjük a krémmel. A tetejére tortabevonó csokit készítünk a csomagoláson levő utasítás szerint.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!