Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
- 5 dkg tortabevonó
- 5 dl tejszín
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 5 dkg étkezési keményítő
- 5 dkg finom liszt
- 8 dkg kristálycukor
- 4 db tojás
- 45 dkg étcsokoládé
- 6 dkg babapiskóta
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verem. Állandó keverés mellett beleszórom a cukrot, és egyenként hozzáadom a tojások sárgáját. Rászitálom a keményítővel, a kakaóporral meg a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáadom a nem túl apróra morzsolt babapiskótát. Belereszelek 5 dkg csokoládét, majd az egészet óvatosan összedolgozom. A tésztát 26 cm-es kivajazott, kilisztezett tortaformába simítom, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütöm. Közben a tejszínt felmelegítem, vigyázva, hogy fel ne forrjon. Beletördelem a maradék csokoládét, lehúzom a tűzről, és addig kevergetem, amíg a csoki megolvad. Ezután a hűtőbe teszem, és hagyom megdermedni.
A tortabevonót megolvasztom, és vékonyan egy hideg üveg- vagy márványlapra kenem. Megvárom, amíg megszilárdul, majd egy késsel kunkori forgácsokat faragok belőle, és gyorsan a hűtőbe teszem. A csokoládékrémet habverő segítségével habosra keverem. A piskótát kettévágom, megtöltöm a krém egyharmad részével, a maradékkal pedig bevonom a tortát. A csokiforgácsokat a torta közepére szórom.
Kevés kakaóporral és porcukorral meghintve tálalom.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!