Sütés főzés: Csokoládés meggytorta

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:


Piskótához:

10 dkg vaj,

6 dkg édesítőszer,

2 db tojás,

12 dkg liszt,

1 csapott tk. sütőpor,

csipet só,

1 csapott ek kakaópor,

4 ek tej,

5 dkg diabetikus étcsokoládé.


Krémhez:

8 dkg édesítőszer,

1 üveg diabetikus meggybefőtt,

fahéj,

1-2 dkg étkezési keményítő,

24 g vagy 8 lap színtelen zselatin,

6 dl tejföl,

2 dl tejszín.


 

Elkészítés:

A tésztához:

A vajat 6 dkg édesítőszerrel és a sóval krémesre keverjük.Egyenként beledolgozzuk a tojásokat,majd a tejjel váltogatva hozzáadjuk a sütőporral,kakaóporral elvegyített lisztet.Végül beleforgatjuk a durvára felaprított csokoládét.

26 cm-es formát kibélelünk sütőpapírral,belesimítjuk a tésztát.Előmelegített sütőben 175 fokon kb 25 percig sütjük.Kihűtjük.


A krémhez:

A meggybefőttet lecsöpögtetjük,levét felfogjuk.

2 ek befőttlével a keményítőt csomómentesre keverjük.A többi levet felforraljuk,hozzáöntjük a keményítőt,mégegyszer felforraljuk,belekeverjük a meggyet,fahéjat majd hűlni hagyjuk.

A zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk.

A tejfölt elkeverjük a maradék édesítőszerrel.A feloldott zselatint a tejfölbe keverjük és kb 30 perce a hűtőbe tesszük.A kemény habbá vert tejszínt a dermedő krémbe forgatjuk.

 

A tortalap köré karimát pattintunk.

A krémet a tetejére simítjuk és halmokban elosztjuk rajta a kompótot,villával márványosra keverjük.

2-3 órára hűtőbe tesszük.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu