Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Piskótához:
10 dkg vaj,
6 dkg édesítőszer,
2 db tojás,
12 dkg liszt,
1 csapott tk. sütőpor,
csipet só,
1 csapott ek kakaópor,
4 ek tej,
5 dkg diabetikus étcsokoládé.
Krémhez:
8 dkg édesítőszer,
1 üveg diabetikus meggybefőtt,
fahéj,
1-2 dkg étkezési keményítő,
24 g vagy 8 lap színtelen zselatin,
6 dl tejföl,
2 dl tejszín.
Elkészítés:
A tésztához:
A vajat 6 dkg édesítőszerrel és a sóval krémesre keverjük.Egyenként beledolgozzuk a tojásokat,majd a tejjel váltogatva hozzáadjuk a sütőporral,kakaóporral elvegyített lisztet.Végül beleforgatjuk a durvára felaprított csokoládét.
26 cm-es formát kibélelünk sütőpapírral,belesimítjuk a tésztát.Előmelegített sütőben 175 fokon kb 25 percig sütjük.Kihűtjük.
A krémhez:
A meggybefőttet lecsöpögtetjük,levét felfogjuk.
2 ek befőttlével a keményítőt csomómentesre keverjük.A többi levet felforraljuk,hozzáöntjük a keményítőt,mégegyszer felforraljuk,belekeverjük a meggyet,fahéjat majd hűlni hagyjuk.
A zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk.
A tejfölt elkeverjük a maradék édesítőszerrel.A feloldott zselatint a tejfölbe keverjük és kb 30 perce a hűtőbe tesszük.A kemény habbá vert tejszínt a dermedő krémbe forgatjuk.
A tortalap köré karimát pattintunk.
A krémet a tetejére simítjuk és halmokban elosztjuk rajta a kompótot,villával márványosra keverjük.
2-3 órára hűtőbe tesszük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!