Sütés főzés: Csokoládés Pavlova torta

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csokoládés Pavlova torta

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csokoládés Pavlova torta

Ha egy habkönnyű, látványos desszertre vágyik, feltétlenül próbálja ki a Csokoládés Pavlova tortát! Nem fogja megbánni! Kívül ropogós, belül puha sütemény. A savanykás gyümölcsökkel friss, üde ízvilág jelenik meg benne. Egy próbát mindenképpen megér!

BEKÜLDTE: Weisz Zsófia

Elkészítési idő: kb 120 perc


Hozzávalók (kb 11 tortához)

A "tészta" részhez:
44 db tojásfehérje
280280 g kristálycukor
11 evőkanál 10 %-os ecet
44 g keményítő
2020 g kakaópor
11 g teáskanál őrölt fahéj
0.50.5 db citrom

A díszítéshez:
gyümölcsök ízlés szerint (legjobb a savanykás)
200200 ml tejszínhab

Elkészítés

1. Egy nagy keverőtálat kikenünk a citrommal, majd felverjük benne a tojásfehérjéket. Habosítás közben apránként hozzáadjuk a kristálycukrot is.

2. Mikor már kemény a tojáshab, belekeverjük az ecetet, a keményítőt, a kakaóport, és a fahéjat.

3. Sütőpapírból 20 cm-es kört vágunk, ezt tepsire tesszük, majd a papírra halmozzuk a habot.
Figyelem! Alá még célszerű egy nagyobb sütőpapírt is tenni, mert a torta kissé megnő sülés közben, és kellemetlen, ha a tepsire ragad.

4. 180 C fokra előmelegített sütőbe rakjuk, majd egyből lejjebb állítjuk a hőfokot 150 C fokra. Légkeveréssel, kb 75 perc alatt készül el. A pavlova tortát félig nyitott sütőben hagyjuk teljesen kihűlni.

5. Ha teljesen kihűlt ráhalmozzuk a habbá vert tejszínt és friss gyümölccsel dekoráljuk.

6. Nagyon finom, kívül ropogós, belül puha tünemény. Olyan könnyű, mintha semmit sem ennénk, és mégis ...

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu