Sütés főzés: Csóró házi sajt készítése

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5459 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2960 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 432 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5459 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2960 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 432 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5459 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2960 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 432 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5802 fő
  • Képek - 5459 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2960 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 432 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Bocsika, hogy betévedtem a Házitündérek közé...a hétvégén elkészítettem életem első házi sajtját ! Ezt szeretném most megosztani azokkal, akiket ez esetleg érdekelhet.!!!

A liter aludt, vagy forró tej, fél kiló túró (előtte krumplinyomón átnyomva) kell az első lépésben. Összekeverjük ill. 5 percig összefőzzük !  Nyomás nélkül a savót leszűrjük róla, majd egy másik lábosban 6 dkg vajjal, egy egész tojással, kávéskanál szódabikarbónával, és egy kávéskanál sóval összekeverjük és tovább főzzük óvatosan kevergetve még 15 persen át. Ha már elvált a lábos oldalától, levesszük a tűzről és tetszőleges formába áttesszük...ha khűlt, kb 2 óra múlva fogyasztható , reszelhető !!!

A sajt íze egy kis kömény, fokhagyma, snidling, vayg tetszőleges zöld fűszerrel tetszés szerint fűszerezhető !!!

 Ha valakinek megtetszik a recept és elkészíti, lehet, hogy soha többé nem vesz bolti sajtot !!! Sok sikert a kísérletezéshez !!!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ispánky Judit üzente 7 éve

Feltétlenül ki fogom próbálni.Örűlök ennek a különlegességnek,mert sajtimádó vagyok.Üdv..Judit

Válasz

Faludi Ferencné üzente 7 éve

Szia!
Én már korábban kipróbáltam ezt a receptet és tényleg nagyon finom.A fűszerezésnek pedig a fantázia szab határt. Bátran ajánlom én is,nem lehet elrontani:)

Válasz

Boros Anikó üzente 7 éve

Biztos, hogy elfogom késziteni, mert sajtimádó vagyok. Köszi

Válasz

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 7 éve

Köszönöm a kedves szavakat !!! Nem ez a lényeg, hanem a recept kipróbálása ! Szép napokat !!!

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 7 éve

Kedves Ferenc nem téved el,a férfiak közül is tudnak főzni,örülök hogy csatlakozott hozzánk,és írt receptet!Tetszik a recept,ki fogom próbálni.Szép napot.:))

Válasz

Köszönöm a receptet! Megpróbálom majd elkészíteni. Fokhagymával de köménnyel is finom lehet. A boltinál biztosan jobb lesz! Gratulálok!

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu