Sütés főzés: Csülkös rakott krumpli

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csülkös rakott krumpli

13 éve | [Törölt felhasználó] | 9 hozzászólás

Csülkös rakott krumpli


Hozzávalók: 1 db főtt, füstölt csülök, 2 kg krumpli, 2 pohár tejföl, 1 pohár tejszín, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg trappista sajt, 6 db főtt tojás, olaj, mustár, ketchup, bors.

Nagyon nehéz elkészíteni, csak erős idegzetűek tervezzenek be effajta eledelt. A dolog, bosszantóan nehéz kivitelezhetősége abban rejlik, hogy nincs az a füstölt csülök, amit, ha megfőznek (finom, illatos, puhára, ahogy illik, hogy leváljon a csontról), ne fogyna el azon melegében. Legfeljebb némi bőrdarabka marad belőle egy óra múlva, de ez sajnos nem elég a rakott krumpliba. Pár módszer azonban mégis kínálkozik e hatalmas nehézség áthidalására: Főzz két csülköt. A megfőtt és kicsontozott csülköt jó szorosan tekerd be alufóliába és vidd át a szomszéd hűtőjébe. Kérd meg a szomszédot, hogy ő főzzön neked egy csülköt és őrizze másnapig. Jól vacsoráztasd be a családot, és amíg alszanak, az éj leple alatt főzd meg a csülköt.

Gyűjthetsz még ötleteket a megőrzésre vonatkozóan, de valószínűleg egyetlen bombabiztos tipp sem létezik. Ha valamilyen csoda folytán mégiscsak sikerült valamilyen alattomos módon megőrizned egy klassz, kicsontozott, kihűlt, főtt csülköt, nyert ügyed van. Innen kezdve a kaja elkészítése pofon egyszerű.

Szeleteld fel a csülköt, karikázd fel a nyers krumplit, meg a hagymát. Főzd meg a tojást. Tegyél némi olajat egy jó nagy tepsibe és kezd rétegezni a dolgokat.

Egy réteg krumpli, ezt sózd meg egy kicsit, szórd meg borssal, tedd rá a hagymát. Jön rá a csülök, ezt kend meg mustárral és ketchuppal, karikázd rá a főtt tojást, ezt hintsd meg reszelt sajttal és tedd rá az egyik pohár tejfölt. Következik a krumpli, pici só, bors, a maradék reszelt sajt, a másik pohár tejföl. Az egészet pedig öntsd le egy pohár tejszínnel, takard le alufóliával és tedd be sülni.

Ne lepődj meg, ha az egész család kizarándokol a konyhába és nehéz sóhajtások közepedte valami ősi beduin táncot lejt a tűzhely körül. Ez csak a látszat; nem rituálé, csak a csülöknek szól. Ha a felső réteg krumpli megpuhult, vedd le a fóliatakarást, és pirítsd még egy kicsit, feltéve, ha kibírja addig a család. Ha nem, hát nem.

Haloványan is pont olyan isteni finom.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Jávorszkiné Farkas Judit üzente 13 éve

Kedves Mártika és Lina!
Minden elismerésem a Tiétek! Gyakorló háziasszony vagyok és természetesen a család mellett (második) munkahelyem is van. Tudom, hogy kicsiben is fárasztó dolog a konyhában helytállni, nem még nagyüzemben!
DE! Kérlek ne vegyétek el a a kedvét a finom recepteket beküldő jóértelemben vett amatőr "szakácsoknak". Mi, a magunk módján szívünket-lelkünket beleadjuk saját kis ötleteinkkel fűszerezett étkeinkbe, melyekkel a családtagjainknak, barátainknak kedveskedünk, s tesszük ezt persze a magunk örömére is! S ez az oldal főleg rólunk szól, nem a profi szakácsokról.
Kedves Marcsi! A recepted nekem is nagyon tetszett, még nem próbáltam csülökkel a rakott krumplit, de ez nem marad sokáig így! Kedves a humorod, és értjük is, hogy az "erős idegzetűeknek" ajánlás nem a sok munkára utal, hanem a csülök dicséretét jelenti. :)
Örvendeztess még meg minket sokszor kellemes humoroddal tálalt ínycsiklandó étellel!
Jóízű alkotást kívánok!
Judit

Válasz

Csányné Virág Kati üzente 13 éve

Nagyon inycsiklandó, meg fogom csinálni.Köszönöm az ötletet.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

ÓÓ nagyon finom, ezt ki kell próbálni! köszönöm!

Válasz

Zákányi Mónika üzente 13 éve

:D Ez nagyon nagyon jól hangzik. MEGFOGOM CSINÁLNI!!!! ÉS biztosan ízlik majd mindenkinek! :D

Válasz

RG Gábor üzente 13 éve

Valahogy erőt kell venni annak érdekében hogy egy finomabb ételből még finomabb legyen.Összeszedem összes önmegtaróztatásom és meg csinálom

Válasz

Ivánka Gyuláné Ica üzente 13 éve

Nagyon jól hangzik meg fogom csinálni! Gratulálok a humorodhoz,tetszik a szöveged! Ica

Válasz

Marcsi,ez nagyon finom lehet...igazi mestere vagy az ízeknek..azon pedig egyáltalán nem csodálkozom,hogy dugdosni kell a csülköt a család elől..:))A humorodról nem is beszélve,fantasztikus...

Válasz

szerintem finom lehet,isten bizony kiprobálom minél elöbb.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

:) mi nagyon sokszor készítünk és ...de érdekes ,erős idegzetűeknek ? Képzeld az idén végeztem mint szakács és pl.: 180 db tojást pucolni, egy üstben főzni : 120 tyúkot a levesbe,két-három rekesz virslit bőrözni,majd karikázni kellett . Mi nagyon szerettünk minden nap 1250 főre főzni !

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu