Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 db nagyobb sertéscsülök
1,5 kg burgonya
6 db savanykás alma
bors
fokhagyma
néhány kanál étolaj.
Elkészítés:
A csülköt sós, borsos, fokhagymás, babérleveles vízben előfőzzük. Ha kihűlt, kicsontozzuk, a bőrös felét késsel bevagdossuk.
Néhány kanál étolajat összekeverünk 1 evőkanál mustárral, 1 kávéskanál sóval, őrölt borssal és néhány gerezd zúzott fokhagymával. A keverékkel a csülköt bekenjük. (Ezt akár előző nap is
megcsinálhatjuk.)
Az előkészített csülköt egy nagyobb tepsi közepére helyezzük. Köré rakjuk a kockára vágott burgonyát és a megtisztított gyöngyhagymát. A köretet is megsózzuk. A kimagozott és félbevágott almákat a vágott felükkel lefelé a köretre helyezzük. Még pikánsabb lesz, ha az almákba néhány szem szegfűszeget szúrunk. A csülök főzőlevéből 1 decit aláöntünk, de tehetünk alá helyette fehérbort is. (Nem kell sok folyadék, sülés közben a köret is enged levet!)
Fóliával letakarva előmelegített sütőben kb. 20 percig pároljuk, azután a fóliát eltávolítva pirosra sütjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!