Sütés főzés: Cukrászati tippek

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Torták betöltése:

A tortalapokat soha ne töltse be addig, amíg az teljesen ki nem hűlt, különben ellágyítja a krémet!

....................................................................

Ha a tortalapot töltés előtt megszórja habfixálóval. Így nem ázik át olyan gyorsan krémektől vagy zseléktől.

....................................................................

Kemény tojáshab:

Ahhoz, hogy a tojásfehérjét kemény habbá tudjuk verni, mind a keverőedénynek, mind a habverőnek teljesen zsírmentesnek kell lennie, a tojássárgája nyomokban se kerüljön a fehérjébe.

....................................................................

A tojásfehérjét mindig közvetlenül a felhasználás előtt verjük fel, és ne hagyjuk állni. Álláskor elveszti a feszességét, folyóssá válik, és újból már nem lehet felverni.

....................................................................

A tojáshab állaga akkor megfelelő, ha a késsel ejtett vágás szemmel látható.

A tojáshab lazává teszi a süteményeket, krémeket, pudingokat, soufflékat, felfújtakat. Minél frissebb tojást használunk, a hab annál keményebbre verhető.

....................................................................

A tojáshabot mindig óvatosan forgassuk hozzá a hozzávalókhoz, ne keverjük, mivel a kevergetés által kiszorítjuk a levegőt, mely megváltoztatja a tészták állagát.

....................................................................

Ha a tojáshabot zsírtartalmú hozzávalókhoz adjuk hozzá, akkor is óvatosan aláemelve vegyítsük el, ne keverjük, különben a hab összeesik.

....................................................................

A tésztához adandó cukorból egy-két kanállal hozzákeverhetünk a már felvert tojáshabhoz és tovább keményre verjük, az cukor feszesebbé teszi a tojáshabot.

....................................................................

Töltelék tippek:

A gyümölcs darabok nem süllyednek le a

piskóta aljára, ha a lisztből kiveszünk egy kis adagot. Megforgatjuk benne a gyümölcs darabkákat, és így szorjuk a pikóta tetejére.

-----------------------------------------------------------

Nem szárad ki a diós vagy mákos töltelék, ha izlés szerint -  egy kevés mézet keverünk. Ha valaki nem szereti a mézet, használhat helyette barackízt is. Vagy pédául a mákosnál reszelt almát.

-----------------------------------------------------------

Nem puhul fel a gyümölcsökkel díszített torta, ha dekorálás előtt a torta lapot megszórjuk kevés zsemlemorzsával, vagy édes morzsával.

-----------------------------------------------------------

Amikor vajkrémet készítünk, gyakran összeáll és vizenyős lesz., mert a vaj túl hideg volt. Ilyenkor vegyünk ki a krémbőlegy kis adagot (az egész mennyiség 10 -15% -át) majd melegítsük meg a gázon, és tegyük vissza a krémbe. Ezután már csak jól ki kell habosítani.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Csokoládékarikák – krumplihámozóval


Lehetőleg vastagabb szelet csokoládét válasszunk, amelynek legalább egyik oldalán a kockák nincsenek kijelölve, hiszen ott elvékonyodik a csokoládé, nehezebb dolgozni vele. A sima feléről a burgonyahámozóval, mintha zöldséget tisztítanánk, szép sorjában lehántjuk a csokoládészeleteket.

A karikák méretét, pontosabban vastagságát aszerint tudjuk változtatni, mennyire mélyen és milyen erővel nyomjuk rá a csokoládéra a hámozó élét.

-----------------------------------------------------------

Tejszínvirágok – hurkapálcával


Lapos tetejű torták, pudingok ideális díszítője, mert nem túl sok tejszínhabból igazán fantáziadús dekoráció készíthető. A habzsákból (vagy egyszerűen csak egy igen kicsit levágott sarkú nejlonzacskóból) kinyomjuk a tejszínhabot, és hurkapálcával ízlés szerint széthúzzuk a tejszíncsíkot.

A dekoráció nagy előnye, hogy teljesen ránk van bízva: spirál vonallal, négyzethálóval vagy bármilyen formával dolgozhatunk
.

----------------------------------------------------------- 

Tippek:

Nem bőrösödik a puding Ha a pudingot elkészítése után poharakba töltjük, mielőtt a hűtöszekrénybe tennénk, befedhetjük a pohár száját celofánnal. Így a puding sokkal lassabban kezd el bőrösödni, tovább megőrzi a teteje folyós, krémes állagát.
-----------------------------------------------------------

Nem ég le a tej A tej nem ég le, ha a puding főzése előtt az edényt hideg vízzel kiöblíti, vagy a szükséges cukor felét az edény aljában eloszlatja, utána önti rá a tejet (nem keverjük meg), és úgy forralja fel. A cukor, ami csak lassan olvad fel a tejben, megakadályozza a leégést.
-----------------------------------------------------------

Ha a tortát csokival akarjuk bevonni, állítsuk a tortánkat rácsra.teítsünk alája alufoliát. A

folyékony tortabevonót öntsük a tortánk közepére, és gyors mozdulatokkal kenjük egyenletesen a széle felé a mázat.

-----------------------------------------------------------


Csokoládékrém készítésekor:

a csokit soha ne közvetlenül a láng fölött olvasszuk, az edényt mindig tegyük vízgőz fölé. És ne is melegítsük túl, mert becsomósodhat, vagy túlzottan besűrűsödhet. Ha ez mégis bekövetkezik, pici tejszínnel, olajjal hígabbra keverhetjük. A zserbóhoz is, amelynek nálunk hagyománya van, hozzátartozik a csokoládémáz, mint ahogyan más sütiket is megszépít a fényesen csillogó massza.

-----------------------------------------------------------

 

 

Csokimáz

A hideg csoki recept

Hozzávalói:
20 dkg porcukor,
3 evőkanál kakaópor,
diónyi nagyságú vaj,
3,5 evőkanál forró víz.

A csoki recept annyiból áll, hogy a hozzávalókat simára keverjük, és máris bevonhatjuk vele a süteményünket.
-----------------------------------------------------------

Főtt csokimáz recept

hozzávalói:

3 evőkanál víz,
5 evőkanál cukor,
1,5 evőkanál kakaópor.
5 dkg vaj

A hozzávalókat felfőzzük, amikor khűlt, a vajjal jól kikeverjük.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu