Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A dagadót a szokásos módon felszúrjuk,
kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük, majd félretesszük. Borsónkat
enyhén sós vízben puhára főzzük, hűlni hagyjuk, majd leszűrjük. Egy
kedves kis serpenyőben a kockákra vágott májat az olvasztott vajon
megpirítjuk. A zsemléket hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. Fogunk
egy méretes keverőtálat, beleöntjük a borsót, a májat, hozzáadjuk a
kicsavart zsemlét, ráütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk,
majoránnázzuk. Veszünk egy nagy levegőt, jól összedolgozzuk, és a
dagadóba töltjük, nyílását hústűvel összetűzzük.
Kiolajozzuk legszebb tűzálló tálunkat, belefektetjük a töltött húst,
lekenjük olajjal, fóliával betakarjuk. 180 fokos sütőben mintegy másfél
óra alatt készre pároljuk, elfőtt levét szorgosan pótoljuk. Ha
megpuhult, a fóliát levesszük róla, és szép színesre pirítjuk a tetejét.
Egy kicsit pihentetjük, majd lecsepegtetjük, ujjnyi vastagon
fölszeleteljük.
Amíg pihen a pecsenye, mi tovább serényked ünk, főzünk egy kis
pecsenyelevet. A tepsiben maradt zsiradékot kis piros lábaskánkba
kanalazzuk, majd a paradicsompürével és a liszttel egy percig pirítjuk.
Másfél deci vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, két percig forraljuk,
majd átszűrjük. Akkor jó, ha híg mártás sűrűségű.
Tálaláskor a hús köré öntjük, petrezselymes burgonyával körítjük. Kínáljunk mellé egy szép kékoportót.
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!