Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg sütőmargarin,
20 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
só,
3 tojás,
12 dkg csokoládépor,
8 dkg darált mogyoró,
1,5 dl tej,
30 dkg rétesliszt,
1 kiskanál sütőpor;
a töltelékhez:
1 csomag hidegen készíthető vaníliás krémpor,
1 dl tejszín;
a díszítéshez:
7-8 dkg keserű csokoládé,
3 evőkanál víz,
2 evőkanál porcukor,
1 evőkanál sütőmargarin,
5 dkg felezett mogyoró
Elkészítés:
A tésztához a felolvasztott margarint habosra verjük. A cukrot, a vaníliás cukrot és egy egész tojást hozzáadunk és fehéredésig keverjük. A csokoládéport beleszórjuk, a mogyorót és a tejet hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk. A sütőport a lisztbe hintjük, majd a margarinos masszába forgatjuk. Egy 22 centi átmérőjű tortaformát margarinnal kikenünk, liszttel beszórunk, majd a csokoládés masszát belesimítjuk. A 180 °C-ra (légkeveréses sütőben 160 °C-ra) előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük, rácsra téve kihűtjük. A töltelékhez a krémet a tasakon található leírás szerint elkészítjük. A tejszínt felverjük, majd óvatosan a krémbe forgatjuk.
A kihűlt süteményt hosszában félbevágjuk. Az alsó részt a krémmel megkenjük, majd a tetejét ráhelyezzük. A mázhoz a csokoládét forró vízfürdő felett megolvasztjuk. A porcukrot és a margarint hozzáadva fényesre keverjük. Az edényt félrehúzzuk, és a mogyorót a csokoládéba forgatjuk. A kész, de még meleg mázat a torta közepére halmozzuk, és hagyjuk, hogy kissé megfolyjon. Amint a máz megdermedt, azonnal tálalhatjuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!