Sütés főzés: Diókrémes szeletek

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Diókrémes szeletek

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:

 

 

60 dkg liszt, (ebből 3 lapot sütünk)

4 dl tejföl,

15 dkg margarin,

2 tojás,

2 evőkanál cukor,

1 csomag szalakálé,

6 evőkanál rum a tészta  locsolásához, vagy két üveg rumaaroma.

 

 

Krém:

 

3 cs.vaníliás puding por,

9 dl tej,

40 dkg porcukor,

35 dkg darált dió,

35 dkg margarin,

4 csomag vaníliás cukor,

 

Máz:

 

20 dkg étcsolokádé,

2 evőkanál olaj,

 

Elkészítés:

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három felé osztjuk és tepsi hátán szép világosra sütjük, rácson hagyjuk hűlni.

A krémhez a margarint, a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük.

A pudingporokat a tejjel megfőzzük, kihűtjük.

Összekeverjük a cukros margarinnal és a darált dióval.

Az első lapot tepsibe tesszük és meglocsoljuk 2 evőkanál rummal, vagy aromával, majd megkenjük a krém felével és beborítjuk a második lappal.

Az előzőekhez hasonlóan járunk el. Ha már a harmadik lap is a tetején van meglocsoltuk rummal.

Pici vízzel felolvasztjuk a csokoládét, mikor teljesen sima levesszük a tűzről belekeverjük a 2 evőkanál olajat.

A sütemény tetejére simítjuk.

Egy napig állni hagyjuk, hogy jól megpuhuljon.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nekem is megtetszett, bár én nem nagyon szeretek lapokat sütni.
Szeretek sütni főzni, de a gobelin varrása kedvenc időtöltésem, most ilyenkor a kert is csábít.

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Finom sütemény lehet.A diósat különbem nagyon szeretem.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu