Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
60 dkg liszt, (ebből 3 lapot sütünk)
4 dl tejföl,
15 dkg margarin,
2 tojás,
2 evőkanál cukor,
1 csomag szalakálé,
6 evőkanál rum a tészta locsolásához, vagy két üveg rumaaroma.
Krém:
3 cs.vaníliás puding por,
9 dl tej,
40 dkg porcukor,
35 dkg darált dió,
35 dkg margarin,
4 csomag vaníliás cukor,
Máz:
20 dkg étcsolokádé,
2 evőkanál olaj,
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három felé osztjuk és tepsi hátán szép világosra sütjük, rácson hagyjuk hűlni.
A krémhez a margarint, a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük.
A pudingporokat a tejjel megfőzzük, kihűtjük.
Összekeverjük a cukros margarinnal és a darált dióval.
Az első lapot tepsibe tesszük és meglocsoljuk 2 evőkanál rummal, vagy aromával, majd megkenjük a krém felével és beborítjuk a második lappal.
Az előzőekhez hasonlóan járunk el. Ha már a harmadik lap is a tetején van meglocsoltuk rummal.
Pici vízzel felolvasztjuk a csokoládét, mikor teljesen sima levesszük a tűzről belekeverjük a 2 evőkanál olajat.
A sütemény tetejére simítjuk.
Egy napig állni hagyjuk, hogy jól megpuhuljon.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!