Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 db ostyalap,
20 dkg cukor,
3 db egész tojás,
5 dkg főzőcsokoládé,
1 csomag vaníliás cukor,
1 púpozott evőkanál kakaópor,
15 dkg sütőmargarin,
10 dkg vagdalt dió,
10 dkg mazsola,
10 dkg háztartási keksz
Elkészítés:
A diót apróra összevagdaljuk, a mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük, a kekszet sodrófával összetörjük (majdnem porrá, de mégis látszódjon a keksz). Az ostyalapot nedves (kicsavart) konyharuhába tesszük, hogy megpuhuljon. Míg az ostyalap puhul (nem eláztatni!), megfőzzük a krémet. A cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a csokit, a kakaóport és a margarint lábosba tesszük és állandóan kevergetve forrástól számítva 5 percig főzzük. Amikor látszik az edény alja keverés közben, levesszük a tűzről, gyors mozdulatokkal belekeverjük az összevágott diót, a lecsepegtetett mazsolát és az összezúzott kekszet. Az ostyalapot levesszük a konyharuháról, a rücskös oldalára öntjük a krémet, és elsimítjuk, összesodorjuk, hagyjuk kihűlni, majd ujjnyi vastagságúra szeleteljük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!