Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé,
2 zsemle,
15 dkg durvára vágott dió,
1 cs. petrezselyem,
2 dl tej,
2 tojás,
1 csipet reszelt szerecsendió,
1 mk. sáfrányos szeklice,
3 ek. olaj.
Fahéjas hagymához:
25 dkg gyönyhagyma,
2 ek liszt,
1 mk. őrölt fahéj,
1 dl száraz vörösbor,
1 dl tejföl.
Elkészítés:
A pulykamellet éles-hegyes késsel felszúrjuk és kívül-belül bedörzsöljük sóval.A diót zsiradék nélkül megpirítjuk serpenyőben.
Tejet felforraljuk és leforrázzuk vele a felkockázott zsemléket.
Hozzáadjuk a diót,egész tojásokat,felaprított petrezselymet,fűszerezzük,majd alapossan összedolgozzuk.
A hús üregébe töltjük,majd hústűvel megtűzzük a nyílást.
A tepsibe tesszük,felforrósítjuk az olajat és a húsra öntjük.
Lefedjük a tepsit és 200 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük,közben a saját levével locsolgassuk.
Közben megtisztítjuk a gyöngyhagymát a hús köré szórjuk és fedő nélkül a húst,hagymát megpirítjuk.Amint a hús elkészűlt tálra emeljük a hagymás szaftot pedig lábosba öntjük.
Liszttel,fahéjjal meghintjük,vörösborral felöntjük és alaposan kiforraljuk.A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt,ha szükséges sózzuk,borsozzuk.
Petrezselymes burgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!