Sütés főzés: Diós töltött pulykamell fahéjas hagymával

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

80 dkg pulykamellfilé,

2 zsemle,

15 dkg durvára vágott dió,

1 cs. petrezselyem,

2 dl tej,

2 tojás,

1 csipet reszelt szerecsendió,

1 mk. sáfrányos szeklice,

3 ek. olaj.


Fahéjas hagymához:

25 dkg gyönyhagyma,

2 ek liszt,

1 mk. őrölt fahéj,

1 dl száraz vörösbor,

1 dl tejföl.

 


Elkészítés:

A pulykamellet éles-hegyes késsel felszúrjuk és kívül-belül bedörzsöljük sóval.A diót zsiradék nélkül megpirítjuk serpenyőben.

Tejet felforraljuk és leforrázzuk vele a felkockázott zsemléket.

Hozzáadjuk a diót,egész tojásokat,felaprított petrezselymet,fűszerezzük,majd alapossan összedolgozzuk.

A hús üregébe töltjük,majd hústűvel megtűzzük a nyílást.

A tepsibe tesszük,felforrósítjuk az olajat és a húsra öntjük.

Lefedjük a tepsit és 200 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük,közben a saját levével locsolgassuk.

 

Közben megtisztítjuk a gyöngyhagymát a hús köré szórjuk és fedő nélkül a húst,hagymát megpirítjuk.Amint a hús elkészűlt tálra emeljük a hagymás szaftot pedig lábosba öntjük.

Liszttel,fahéjjal meghintjük,vörösborral felöntjük és alaposan kiforraljuk.A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt,ha szükséges sózzuk,borsozzuk.

Petrezselymes burgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Érdekes íz hagyma fahéjjal, mindkettőt szeretem biztosan nem lehet rossz, hisz nem édes.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu