Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
80 dkg sertésvese,
1 ek zsír,
30 dkg tisztított sertésvelő,
30 dkg nyers fűszerezett kolbászhús,
2 nagyobb fej vöröshagyma,
1 csapott ek. fűszerpaprika,
1 kk. őröltbors,
2 tk. majoránna,
3 gerezd fokhagyma,
só.
A burgonyagombóchoz:
1 kg 20 dkg burgonya,
40 dkg liszt,
1 db tojás,
diónyi zsír,
2 tk. só.
Elkészítés:
A veséket félbevágjuk,kitisztítjuk,bő langyos vízben többször átmossuk,majd felcsíkozzuk.
Lábosban a felolvasztott zsíron a felkockázott vöröshagymát megpároljuk.
Lehúzzuk a tűzről,kicsit hűljön,majd belekeverjük a fűszerpaprikát,vesét.
Felöntjük kevés vízzel,fedő alatt kb. 20 percig pároljuk.
Fűszerezzük majorannával,borssal és újabb 10 percig főzzük.
Hozzákeverjük a nyers kolbászhúst és tovább pároljuk.
10 perc elteltével belekerül a velő,addig főzzük míg a velő kifehéredik ekkor ízesítjük zúzott fokhagymával,sóval.
Elkeverjük és elzárjuk a tüzet.
A gombóchoz:
A burgonyákat egészben megfőzzük,áttörjük,kihűtjük.A többi hozzávalóval összedolgozzuk,gombócokat formázunk belőle.Sós, forró vízben kb 15 perc alatt kifőzzük.A pörkölthöz tálaljuk.
A receptet innen vettem: http://tvpaprika.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!