Sütés főzés: Dödölle vagy gánica

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5284 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5284 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5284 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5284 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Dödölle vagy gánica

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

 

 

Dödölle vagy gánica

 

 

 

Hozzávalók:

 

1 kg burgonya             

30 dkg vöröshagyma,

20 dkg füstőlt húsos szalonna,                  

só, őrölt fekete bors,

15 – 20 dkg liszt.

 

A krumplit kockára vágva annyi sós vízbe, amennyi épp, hogy ellepi puhára főzzük. A szalonnát kiolvasztjuk, a hagymát vékony karikákra vágjuk. A krumpliról leöntjük a nagyja vizet. Belerakjuk a szalonna pörcöt, megszórjuk kevés borssal és fakanállal törni kezdjük. Annyi lisztet szórunk rá, hogy jó vastag krumplipüré állaga legyen. A szalonnából kisült zsírt egy tepsibe öntjük, és a hagymát aranysárgára sütjük ben-ne. Az se baj, ha csak megkapta egy kicsit a meleg a sütőben! A krumpli masszából zsíros evőkanállal galuskákat szaggatunk a hagymás zsíros tepsibe, úgy, hogy a zsíros hagymából a galuskák tetejére is teszünk. Pár perc alatt készre sütjük, a hagyma nehogy megégjen! Tálalólapáttal adagoljuk, tetejére tejfölt tehetünk, mellé savanyúságot adhatunk. Remek vacsora étel.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Papp Jánosné üzente 12 éve

Nagyon finom ez a vasi illetve zalai étel főkét tavasszal friss salával.

Válasz

Csete Imrene Marika üzente 12 éve

Marcsika! Ezt biztosan megpróbálom!!!Finom lhet.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Még sosem ettem és olyan finom lehet,ki fogom próbálni,köszi Marcsi a receptet :)

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_furj_tojassal_2196988_8583_s

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vörös lencse krémleves pirított kenyérkocka, ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu