Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Dödölle vagy gánica
Hozzávalók:
1 kg burgonya
30 dkg vöröshagyma,
20 dkg füstőlt húsos szalonna,
só, őrölt fekete bors,
15 – 20 dkg liszt.
A krumplit kockára vágva annyi sós vízbe, amennyi épp, hogy ellepi puhára főzzük. A szalonnát kiolvasztjuk, a hagymát vékony karikákra vágjuk. A krumpliról leöntjük a nagyja vizet. Belerakjuk a szalonna pörcöt, megszórjuk kevés borssal és fakanállal törni kezdjük. Annyi lisztet szórunk rá, hogy jó vastag krumplipüré állaga legyen. A szalonnából kisült zsírt egy tepsibe öntjük, és a hagymát aranysárgára sütjük ben-ne. Az se baj, ha csak megkapta egy kicsit a meleg a sütőben! A krumpli masszából zsíros evőkanállal galuskákat szaggatunk a hagymás zsíros tepsibe, úgy, hogy a zsíros hagymából a galuskák tetejére is teszünk. Pár perc alatt készre sütjük, a hagyma nehogy megégjen! Tálalólapáttal adagoljuk, tetejére tejfölt tehetünk, mellé savanyúságot adhatunk. Remek vacsora étel.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!