Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 személyre:
- 6 evőkanál finom liszt
Elkészítés:
A csésze cukrot egy 24 cm-es lábasban karamellizáljuk a tűzhelyen. (Fontos, hogy olyan lábast válasszunk, amit azután betehetünk a sütőbe. A tortaforma erre a célra nem alkalmas.) Levesszük a tűzről, és az edényt forgatva a karamellt a falára is felügyeskedjük.
A tejet elkeverjük 5 egész tojással, az 5 evőkanál kristálycukorral meg a vaníliás cukorral, majd beleöntjük a karamellel bevont lábasba. Betesszük a sütőbe, és 180-200 fokon körülbelül 30 percig sütjük, amíg a tejes tojás összeáll.
Közben elkészítjük a piskótát:
A 6 tojás fehérjét keményhabbá verjük. A sárgáját a porcukorral kikeverjük, a habhoz adjuk, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát ráöntjük a lábasban várakozó masszára, és 20-25 percre visszatesszük a sütőbe. Amikor a piskóta kezd elválni az edény falától, elkészült a süteményünk. Kivesszük a sütőből, negyedórát pihentetjük, és egy nagy tálcára borítjuk. Egy éjszakát pihentetjük, majd másnap teljesen hidegen szeleteljük. Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!