Sütés főzés: Égetettcukor torta

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.hu

 

Hozzávalók 4 személyre:


- 6 evőkanál finom liszt

- 5+6 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csésze kristálycukor
- 5+6 tojás
- 1 liter tej
- 1/2 csomag sütőpor


Elkészítés: 

A csésze cukrot egy 24 cm-es lábasban karamellizáljuk a tűzhelyen. (Fontos, hogy olyan lábast válasszunk, amit azután betehetünk a sütőbe. A tortaforma erre a célra nem alkalmas.) Levesszük a tűzről, és az edényt forgatva a karamellt a falára is felügyeskedjük.
A tejet elkeverjük 5 egész tojással, az 5 evőkanál kristálycukorral meg a vaníliás cukorral, majd beleöntjük a karamellel bevont lábasba. Betesszük a sütőbe, és 180-200 fokon körülbelül 30 percig sütjük, amíg a tejes tojás összeáll.


Közben elkészítjük a piskótát:

A 6 tojás fehérjét keményhabbá verjük. A sárgáját a porcukorral kikeverjük, a habhoz adjuk, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát ráöntjük a lábasban várakozó masszára, és 20-25 percre visszatesszük a sütőbe. Amikor a piskóta kezd elválni az edény falától, elkészült a süteményünk. Kivesszük a sütőből, negyedórát pihentetjük, és egy nagy tálcára borítjuk. Egy éjszakát pihentetjük, majd másnap teljesen hidegen szeleteljük. Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

 


Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ragályi Gabriella üzente 14 éve

Koszike szépen ,biztosan nagyon finom lehet,csak azt szeretném megkérdezni,hogy nem ragad e oda az edény falához a tortánk szépen elválik e az edénytol a karamell ?
Koszonom a választ kívánok nagyon szép napot,és esomentes vidám hetet. Gabi.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Karalabe_fozelek_husgomboccal_2195269_6855_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu