Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Azt, hogy fahéjjal nem csak édességeket, hanem akár húsételeket is lehet fűszerezni, Borsamunkatárs először szír barátnőjétől hallotta, pontosabban mire megtudta, addigra már meg is kóstolta. Az étel, amiben először találkozott olyan fűszerekkel, amiket egyébként csak süteményekben, krémekben tudott elképzelni egy elképesztően finom, paradicsommal, padlizsánnal rakott hús volt – ez még nem különleges – ám úgy készült, ahogyan Szíriában hagyományosan főzik, ezért kerültek bele az akkor még furcsának tűnő ízesítők.
Nézd meg hogyan készül a rakott hús almával!
Az egész nagyon egyben van, harmonikus, és a gyümölcs savanykássága miatt lényegesen könnyedebbnek érezhető, mint zöldséges társai.
Mi marhahússal készítettük, de el tudjuk képzelni bárányból is, ám meglátásunk szerint a szárnyas nemigen alkalmas rá, mert eljellegteleníti az ételt, és szükség van a karakteres húsízre. Első alkalommal tettünk egy kevés reszelt sajtot is a tetejére - az almához valami édeskés fajtát érdemes választani -, de teljesen feleslegesnek bizonyult, elhagyható vagy megtartható kedv szerint.
Így készül két személyre
Egy közepes hagymát nagyobb kockákra vágunk, és egy kevés olajon pirítani kezdjük. Rádobunk negyed kiló darált marhahúst, és addig kevergetjük, amíg kifehéredik, ekkor sózzuk, bőven borsozzuk nagyon kevés vizet öntünk alá, és lefedve átpároljuk. Mikor már majdnem készen van, fűszerezzük egy-egy nagy csipet reszelt gyömbérrel és őrölt fahéjjal.
Míg a hús készül, megpárolunk hat-hét dekányi rizst, meghámozunk és vastagon felszeletelünk fél kiló savanykás, lédús almát. Tűzálló edényt kicsit kiolajozunk, és az aljára fektetünk néhány szelet bacon szalonnát (ez elhagyható), majd lerétegezzük a hozzávalókat, alma-hús-rizs sorrendben, a tetejére mindenképpen alma kerüljön. Ha akarunk szórhatunk rá reszelt sajtot, de nem szükséges. 200 fokos sütőben először fólia alatt, majd anélkül összesütjük az egészet. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!