Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Eper, Tabasco, és karamellizált karalábé: elég bizarrul hangzik. Fennakadt a szemem, amikor a barátnőm mesélte a legújabb New York-i salátaélményét. Aztán kipróbáltam.
Tegnap sikerült bevásárolnom egy félkilónyi savanykás epret. Állítólag szabadföldi, lehet, hogy pont ez a baja, de salátának tökéletesen megfelel.
Hozzávalók 6 főre:
3 zsenge karalábé
zöld Tabasco
50 dkg eper
1 nagy csokor petrezselyem
5 dkg vaj
2 ek cukor
só ízlés szerint
1 ek fekete szezámmag
Elkészítés:
Mivel a saláta ötlethez receptet nem kaptam, improvizáltam: előbb apró kockákra vágtam a karalábét, majd vajon kevés sóval és cukorral megpirítottam. Akkor jó, ha kap egy kevés színt, de a közepe roppanós marad. Amikor ezzel kész voltam,
megszórtam egy csokor frissen apróra vágott petrezselyemmel.
Közben félbevágtam az eperszemeket. A tál aljára a karalábét halmoztam, és meglocsoltam zöld Tabasco-val. Ez a legenyhébb Tabasco, bátrabbak nyugodtan tehetnek rá Chipotle Tabasco-t! Isteni a füstös íz is igen jót tesz neki. A tetejére került az eper, megszórva kevés fekete szezámmaggal, de ez csak a díszítés, akár el is maradhat.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!