Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Tésztához: 10 dkg 10 dkg cukor 1 tojás 1 kávéskanál vaníliaaroma 30 dkg liszt 2 1/2 kávéskanál szódabikarbóna 1/4 kávéskanál só 1 dl tej 2 pohárnyi eper /lehet fagyasztott is/,vagy másfajta gyümölccsel. Tetejéhez: 8 dkg cukor 5 dkg liszt 3 evőkanál 1/2 kávéskanál fahéj. Elkészítés:
Ha valaki nem szereti az epret, akkor másfajta gyümölccsel is Forrás: mindmegette

Tészta: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A margarint és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliaaromát. Ugyanebbe a tálba a lisztet leszitáljuk a szódabikarbónával és a sóval. Majd hozzákeverjuk a tejet. Addig keverjük, míg összeáll. Egy tortaformát kikenjük margarinnal, beleöntjük a tésztát. A tésztára rászórjuk az epret.
A teteje elkészítése: Egy kis tálban összekeverjük a cukrot, a lisztet és a fahéjat. Majd hozzáadjuk a margarint, és addig keverjük, amíg teljesen elkeveredik benne. Ezt a keveréket rátesszük az eper tetejére. Betesszük a sütőbe, és 45-50 percig sütjük.
megcsinálhatja. Főleg piros vagy fekete gyümölccsel jó.
A receptet Debreczeni Éva küldte. Köszönjük!
|
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!