Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Szia kedves Tündérkék!! Lassan itt a hideg, tehát át térünk a téli étrendre, ma az egyik gyöngyét írom le nektek, amit nyugottan szervírozhattók előkelő asztalokon is, olyan íze, és ki nézése lesz.
Tehát el robogunk a piacra,a mészárszékbe, és veszünk, egy fél disznó fejet, öt hat körmöt, disznó bőrt, fülit és farkát, 1o-15 deka fokhagymát, murkot !répa/,és perezselyem gyökeret. Haza érve meg tisztítjuk a disznóságokat, meg nézzük nehogy sőrtés legyen.Veszünk egy 1o-15.literes lábost a disznó fejet, farkát, bőrét, bele tesszük, de a körmöket ketté vágjuk hosszába, és azt is bele tesszük, bő 8-liter vizzel fel öntjük, és a tűzhelyre tesszük, na most meg pihenhettek, egy jó pofa finom páleszt fel öntünk a garatra, de közben be kapcsoljuk a Country zenét is, mert igy jobban fő. Addig meg pucoljuk a fokhagymát, és cikkekre szedjük, a cikkeket boritó utolsó hártyát hagyjuk rajta.Kezdjük avval, hogy egy evőkanál sót bele teszünk, mikor el kezd főni, akkor a lehető legkisseb lángra tesszük, éppen hogy csak gyöngyözzön. Bele tesszük a fokhagymát is, utánna nyugottan két órára el mehettek a szomszédba egy pletyka partira.Két óra múlva bele teszitek a murkot és perezselyem gyökereket is, és ügyes kézzel le szeditek az egész zsiradékot rolla. Közben még mehet egy kis pálesz is, majd villával meg próbáljuk a húsok puhaságát, és addig főzzük amig teljesen puha lessz.Ki vesszük egy tárcára a husikat, és ki csontozzuk teljesen, elő készitjük a tánnyérokat, kisseb üveg,vagy porcelán tálakat, és szépen ki porciózzuk a husikat, majd szűrőn keresztül reá szürjük a levét,ne sokat, csak éppen hogy el lepje, majd hagyjuk meg fagyni, addig vékony szeletekre vágjuk a murkot és petrezselyem gyökereket,és ebből ügyes kézzel virágokat formázunk a tánnyérokra, majd finoman megint fel tőltjük megint és haggyuk meg fagyni, na édeskéim ezeknek a remekműveknek láttán, sokan meg hőkkennek, nem beszélve az ízéről, van aki egy kevés delikátot is tesz a fövő kocsonyába, mert selymessé teszi, ennyi. Jó étvágyat kivánok hozzá, mindenki úgy eszi ahogy kivánja, citrommal, ecettel, piros hagymával.Jó étvágyat kivánok
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!