Sütés főzés: Erdélyi kocsonya

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Szia kedves Tündérkék!! Lassan itt a hideg, tehát át térünk a téli étrendre, ma az egyik gyöngyét írom le nektek, amit nyugottan szervírozhattók előkelő asztalokon is, olyan íze, és ki nézése lesz.

 Tehát el robogunk a piacra,a mészárszékbe, és veszünk, egy fél disznó fejet, öt hat körmöt, disznó bőrt, fülit és farkát, 1o-15 deka fokhagymát, murkot  !répa/,és perezselyem gyökeret. Haza érve meg tisztítjuk a disznóságokat, meg nézzük nehogy sőrtés legyen.Veszünk egy 1o-15.literes lábost a disznó fejet, farkát, bőrét, bele tesszük, de a körmöket ketté vágjuk hosszába, és azt is bele tesszük, bő 8-liter vizzel fel öntjük, és a tűzhelyre tesszük, na most meg pihenhettek, egy jó pofa finom páleszt fel öntünk a garatra, de közben be kapcsoljuk a Country zenét is, mert igy jobban fő. Addig meg pucoljuk a fokhagymát, és cikkekre szedjük, a cikkeket boritó utolsó hártyát hagyjuk rajta.Kezdjük avval, hogy egy evőkanál sót bele teszünk, mikor el kezd főni, akkor a lehető legkisseb lángra tesszük, éppen hogy csak gyöngyözzön. Bele tesszük a fokhagymát is, utánna nyugottan két órára el mehettek a szomszédba egy pletyka partira.Két óra múlva bele teszitek a murkot és perezselyem gyökereket is, és ügyes kézzel le szeditek az egész zsiradékot rolla. Közben még mehet egy kis pálesz is, majd villával meg próbáljuk a húsok puhaságát, és addig főzzük amig teljesen puha lessz.Ki vesszük egy tárcára a husikat, és ki csontozzuk teljesen, elő készitjük a tánnyérokat, kisseb üveg,vagy porcelán tálakat, és szépen ki porciózzuk a husikat, majd szűrőn keresztül reá szürjük a levét,ne sokat, csak éppen hogy el lepje, majd hagyjuk meg fagyni, addig vékony szeletekre vágjuk a murkot és petrezselyem gyökereket,és ebből ügyes kézzel virágokat formázunk a tánnyérokra, majd finoman megint fel tőltjük megint és haggyuk meg fagyni, na édeskéim ezeknek a remekműveknek láttán, sokan meg hőkkennek, nem beszélve az ízéről, van aki egy kevés delikátot is tesz a fövő kocsonyába, mert selymessé teszi, ennyi. Jó étvágyat kivánok hozzá, mindenki úgy eszi ahogy kivánja, citrommal, ecettel, piros hagymával.Jó étvágyat kivánok

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Krepsz Andrea üzente 14 éve

Lassan már tényleg eljön a kocsonya ideje.Nagyon jó ötlet a díszítés.

Válasz

schön lászló üzente 14 éve

Köszi a receptet: Én még vékony citromkarikával is szoktam diszíteni.

Válasz

Brátán Gyöngyi üzente 14 éve

Szerintem rohadt jó lehet, már a nyál a számba összefutott amikor elolvastam! Lassan már meg is csinálom, hiszen olyan hideg lett, hogy hamar megalszik.
Sok-sok ilyen jó receptet kérünk még karácsonyra és az ünnepekre!!!

Válasz

Farkas Erzsébet üzente 14 éve

en is ugyanigy szoktam fozni!a diszitesre nem gondoltam soha! de legkozelebb a diszitest is megcsinalom. a fiam ecetesen,a ferjem hagymaval szereti.a lanyaim meg en csak ugy siman.amugy a csalad egyik kedvevce

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu