Sütés főzés: Ételízesítő házilag

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

5 db sárgarépa,

2 db petrezselyem gyökér,

fél zeller,

2 fej hagyma,

3 gerezd fokhagyma,

1 köteg petrezselyemzöld,

negyed kelkáposzta,

4 ág karfiol,

2 db paradicsom,

3 db paprika,

4 ek só.

 

 

 

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan megtisztítom, megmosom. A petrezselyemgyökeret, répát, zellert, karfiolt apró lyukú rezselőn lereszelem. A többit apróra barabolom. Vagy húsdarálón ledarálom. Összekeverjük az egészet a sóval is. És egy nagy tálcán amibe zsírpapír van vékonyan kiterítjük.

Hagyjuk kiszáradni szobahőmérsékleten lehet 1 hétig is eltart. Nyáron a napon 1-2 nap alatt kiszárad.Vagy pedig sütőben,hőlégkavaráson 70 fokon kb 10 óra. Hagyományos sütőnek támasszuk ki az ajtaját és a legalacsonyabb hőre állítsuk a sütőt. Bármelyik módszert válasszuk közben meg kell forgatni hogy egyenletesen száradjon. Ha jól kiszáradtak kezünkkel vagy géppel apróbbra morzsoljuk. Jól záró üvegekbe tesszük.

A só miatt sokáig eláll hűvös helyen.

Én ezeket a zöldség arányokat használom, ízlés szerint lehet variálni vagy más zöldséget is lehet hozzá tenni.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Erika jó ötlet a ventilátor,nekem eszembe se jutott.:)

Válasz

Ócsai Erika üzente 13 éve

Én is elkészítettem, de fölé(mellé) állítottam a ventillátorunkat, így sokkal gyorsabban száradt. Utána kávádarálón átdaráltam újból, így szinte por lett belőle (s a gyerekek sem piszkálgatják a tányérban).
Erika

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu