Sütés főzés: "Ételízesítő, házilag"

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

"Ételízesítő, házilag"

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

"Ételízesítő, házilag"

Ijesztő, ha az üzletekben kapható ételízesítők összetételét elolvassuk: alig tartalmaznak
zöldséget. Egészségesebb hát, ha házilag készítjük el ezt.

Augusztus végi-szeptember elejei eltevésnél – amikor a hozzávalók olcsón beszerezhetők

– érdemes bespájzolni az őszi-téli hónapokra ezt a remek ételízesítőt, melyben az
ízfokozót a természet adja.

Elkészítése nagyon egyszerű! Az alapanyagokat – minél kisebb lyukú – húsdarálón

megtisztításuk után „letekerjük”, vagy az apróra vágott darabokat turmixgépben törjük
össze. Amikor készen van, ízlés szerint sózzuk, egy jó órán át állni hagyjuk, majd
tetszés szerinti nagyságú befőttes üvegekbe töltjük.

A lezáráskor egy réteg celofánra késhegynyi nátrium-benzoátot szórunk,

erre jön a következő celofán – így a kettő között marad a tartósító -, majd a fedőt jó
erősen rácsavarjuk. Ételízesítőnket ezt követően bárhol tárolhatjuk, egy éven keresztül
garantáltan felhasználható.
No és a hozzávalók (egy családi adaghoz):

fél kg vöröshagyma,

3-4 fej fokhagyma,
1 kg sárgarépa,
fél kg petrezselyemgyökér,
1 nagy (öklömnyi nagyságú) darab
zellergumó, hasonló nagyságú
karalábé,
fél kg paradicsom, ugyanennyi
édes paprika (kimagozva),
fél kg karfiol.
Zeller- és petrezselyemzöldet ízlés szerint adagolhatunk hozzá.

Csodálatos íz tartósítószerek és ízfokozók nélkül minden olyan ételbe, amelyhez

használtunk korábban is valamilyen mesterséges ételízesítőt – amit örökre felejtsünk el.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Palotásiné Borza Ilona üzente 11 éve

Én száritással tartósitottam. Mikor ledaráltam a zöldségeket, kitettem száradni a napra, s mikor már teljesen megaszalódott, ugy gondoltam, ez nagyon darabos, ezért beleraktam kávédarálóba, és apró granulátumot őröltem belőle. Kinézetre olyan mint az üzleti, csak én tudom azt, hogy mi van benne. Próbáld ki, spórolsz is vele.

Válasz

Vincze Sándorné Klári üzente 11 éve

Én sózás nélkül is raktam el.Igaz lefagyasztottam ,vékonyan elterítettem a zacsikba és annyit török vagy vágok amennyire szükségem van .

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu