Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
"Ételízesítő, házilag"
Ijesztő, ha az üzletekben kapható ételízesítők összetételét
elolvassuk: alig tartalmaznak
zöldséget. Egészségesebb hát, ha házilag készítjük el ezt.
Augusztus végi-szeptember elejei eltevésnél – amikor a hozzávalók
olcsón beszerezhetők
– érdemes bespájzolni az őszi-téli hónapokra ezt a remek
ételízesítőt, melyben az
ízfokozót a természet adja.
Elkészítése nagyon egyszerű! Az alapanyagokat – minél kisebb lyukú
– húsdarálón
megtisztításuk után „letekerjük”, vagy az apróra vágott darabokat
turmixgépben törjük
össze. Amikor készen van, ízlés szerint sózzuk, egy jó órán át
állni hagyjuk, majd
tetszés szerinti nagyságú befőttes üvegekbe töltjük.
A lezáráskor egy réteg celofánra késhegynyi nátrium-benzoátot
szórunk,
erre jön a következő celofán – így a kettő között marad a
tartósító -, majd a fedőt jó
erősen rácsavarjuk. Ételízesítőnket ezt követően bárhol
tárolhatjuk, egy éven keresztül
garantáltan felhasználható.
No és a hozzávalók (egy családi adaghoz):
fél kg vöröshagyma,
3-4 fej fokhagyma,
1 kg sárgarépa,
fél kg petrezselyemgyökér,
1 nagy (öklömnyi nagyságú) darab
zellergumó, hasonló nagyságú
karalábé,
fél kg paradicsom, ugyanennyi
édes paprika (kimagozva),
fél kg karfiol.
Zeller- és petrezselyemzöldet ízlés szerint adagolhatunk hozzá.
Csodálatos íz tartósítószerek és ízfokozók nélkül minden olyan
ételbe, amelyhez
használtunk korábban is valamilyen mesterséges ételízesítőt – amit
örökre felejtsünk el.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!