Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
2 piros alma,
25 dkg eper (fagyasztott vagy friss),
2 evőkanál citromlé,
1 evőkanál reszelt citromhéj,
10 dkg kristálycukor (ízlés szerint),
2 dl száraz fehérbor,
1,5 evőkanál kukoricaliszt,
2,5 dl jégbe hűtött pezsgő vagy habzóbor;
a díszítéshez:
1 evőkanál apróra vágott pisztácia
Elkészítés:
A fagyasztott szemeket szoba hőmérsékleten felengedjük, s közben az almákat meghámozzuk. Magházukat eltávolítva felnegyedeljük, majd hosszában felszeleteljük. Citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. 350 ml vizet a cukorral állandó kevergetés mellett felforralunk, hozzáadjuk a bort, a citromhéjat és az almaszeleteket. Néhány percig együtt forraljuk, amíg az alma roppanós puha nem lesz. Közben a kukoricalisztet elkeverjük egy kis hideg vízzel, és ügyelve arra, hogy nehogy becsomósodjon, behabarjuk vele a levest. Ezután néhány percig kis lángon, gyöngyözve forraljuk, majd a tűzről levéve az edényt hűlni hagyjuk. Az epret két részre osztjuk. A szebb szemeket egészben hagyva, a többit pedig mixerben pürésítve, nyersen az almaléhez adjuk. A levest hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt felöntjük pezsgővel, négy részre osztjuk, a tetejét apróra tört pisztáciával díszítjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!