Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Fekete rózsa.
TÉSZTA.
60 dkg liszt,
10 dkg ráma,
30 dkg porcukor,
1 tojás,
1 cs. sütőpor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
pici só,
2 dl tejjel összegyúrni, majd 6 felé osztani.
Két lapot tepsiben sütünk mint amiben
majd a rudakat sütjük.
Kinyujtuk a többi tésztát is, és megkenjük a szintén 4 részre osztott mákos
töltelékkel, ami a következő:.
20 dkg darált mák, 25 dkg porcukor
20 dkg liszt amiben elkeverünk 1 sütőport,
10 dkg olvasztot ráma,
2 dl langyos tej,2-3 vaníliás cukor,
citromhéj.
Ezeket jól összedolgozva rákenjük a
lapokra, és feltekerjük mint a bejglit, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a 4
rudat, előmelegített sütőben közepes tűzön 25-30 percig sütjük, amíg kezd
barnulni. Össze fognak nőni, de nem kell szétszedni őket.
A rudakhoz amilyen szélesre engedi a tészta kell nyújtani, hogy minél több
legyen rajta a tekerés.
KRÉM:
1l tejből és 3 vanília pudingból sűrű krémet főzünk, 1 rámát 25 dkg
porcukorral kikeverünk, ha a puding kihűlt összekeverjük, adunk hozzá vanília
aromát.
I. Egy lapot leteszünk ..
II. A krém felét rákenjük..
III: A KIHŰLT EGYBE NŐTT RUDAKAT RÁTESSZÜK
IV. A krém másik felét rákenjük a rudakra..
V. A másik lapot rárakjuk a krémre..
Kicsit lenyomatjuk, teszünk rá nehezéket, majd csokival végűl bevonjuk a
tetejét.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!