Sütés főzés: Ferdinánd recept : Perge Erzsébet ( Böbe ) receptje

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Ferdinánd recept 

Perge Erzsébet ( Böbe ) receptje

 

Hozzávalók:


60dkgliszt,

 6tojás sárgája,

6 dkg élesztő, tej,

25 dkg margarin,

cukor 1 cs mazsola,

vanilliás cukor!

A lisztet összegyúrom kevés langyos tejben megfuttatott élesztővel / kb 1 dl/ , csipet cukorral a tojások sárgájával és annyi tejjel, amennyit felvesz,hogy rétestészta keménységű legyen. Összegyúrom, 1 órát pihentetem.

Közben a margarint habosra keverem ízlés szerinti cukorral,én teszek bele 2 csomag van, cukrot is!

A vékonyra kinyújtott tésztára rákenem a krémet feltekerem mint a bejglit, és kb 3cm -es darabokra vágom! Kikent tepsibe/ de én lábosba, tortaformába így mutatósabb/teszem a csigákat  kis ideig kelesztem, majd meleg sütőben kisütöm!

 A fortélya ami miatt nem szárad ki saját tapasztalat: Amikor a kezd pirulni a tészta 1 dl tejbe teszek kb két kanál cukrot és 2 csomag van . cukrot, jól elkeverem és  meglocsolom vele a sülő tésztát, sőt megszórom kristály cukorral és szép karamellás lesz!

 Jó étvágyat!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Én magam is darázsfészeknek ismerem, Ferdinándnak teljesen mást.
Ahány táj, város kis falu annyi elnevezés.
A lényeg finom.
Jutka Lehet felírni ide kép nélküli receptet megtennéd leírnád?
Nagyon finom lehet dióval is.
Köszönöm fáradozásodat.

Válasz

Molnár Jutka üzente 12 éve

Ilona!!
Mi azt hívjuk darázsfészeknek,amibe diót teszünk. De teljesen mindegy minek hívjuk,ez egy nagyon fincsi tésza igaz??
Üdv: Jutka

Válasz

Székely Ilona üzente 12 éve

ezt tényleg nagyon finom-mi Erdélyben darázsfészeknek hívtuk és hívjuk.A mai napig is sütöm a családnak,unokák is nagyon szeretik ,különösen frissen.Minden jót kívánva -üdvözlettel-Ilona

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu