Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ferdinánd recept
Perge Erzsébet ( Böbe ) receptje
Hozzávalók:
60dkgliszt,
6tojás sárgája,
6 dkg élesztő, tej,
25 dkg margarin,
cukor 1 cs mazsola,
vanilliás cukor!
A lisztet összegyúrom kevés langyos tejben megfuttatott élesztővel / kb 1 dl/ , csipet cukorral a tojások sárgájával és annyi tejjel, amennyit felvesz,hogy rétestészta keménységű legyen. Összegyúrom, 1 órát pihentetem.
Közben a margarint habosra keverem ízlés szerinti cukorral,én teszek bele 2 csomag van, cukrot is!
A vékonyra kinyújtott tésztára rákenem a krémet feltekerem mint a bejglit, és kb 3cm -es darabokra vágom! Kikent tepsibe/ de én lábosba, tortaformába így mutatósabb/teszem a csigákat kis ideig kelesztem, majd meleg sütőben kisütöm!
A fortélya ami miatt nem szárad ki saját tapasztalat: Amikor a kezd pirulni a tészta 1 dl tejbe teszek kb két kanál cukrot és 2 csomag van . cukrot, jól elkeverem és meglocsolom vele a sülő tésztát, sőt megszórom kristály cukorral és szép karamellás lesz!
Jó étvágyat!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!