Sütés főzés: Ferdinánd recept : Perge Erzsébet ( Böbe ) receptje

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Ferdinánd recept 

Perge Erzsébet ( Böbe ) receptje

 

Hozzávalók:


60dkgliszt,

 6tojás sárgája,

6 dkg élesztő, tej,

25 dkg margarin,

cukor 1 cs mazsola,

vanilliás cukor!

A lisztet összegyúrom kevés langyos tejben megfuttatott élesztővel / kb 1 dl/ , csipet cukorral a tojások sárgájával és annyi tejjel, amennyit felvesz,hogy rétestészta keménységű legyen. Összegyúrom, 1 órát pihentetem.

Közben a margarint habosra keverem ízlés szerinti cukorral,én teszek bele 2 csomag van, cukrot is!

A vékonyra kinyújtott tésztára rákenem a krémet feltekerem mint a bejglit, és kb 3cm -es darabokra vágom! Kikent tepsibe/ de én lábosba, tortaformába így mutatósabb/teszem a csigákat  kis ideig kelesztem, majd meleg sütőben kisütöm!

 A fortélya ami miatt nem szárad ki saját tapasztalat: Amikor a kezd pirulni a tészta 1 dl tejbe teszek kb két kanál cukrot és 2 csomag van . cukrot, jól elkeverem és  meglocsolom vele a sülő tésztát, sőt megszórom kristály cukorral és szép karamellás lesz!

 Jó étvágyat!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Én magam is darázsfészeknek ismerem, Ferdinándnak teljesen mást.
Ahány táj, város kis falu annyi elnevezés.
A lényeg finom.
Jutka Lehet felírni ide kép nélküli receptet megtennéd leírnád?
Nagyon finom lehet dióval is.
Köszönöm fáradozásodat.

Válasz

Molnár Jutka üzente 8 éve

Ilona!!
Mi azt hívjuk darázsfészeknek,amibe diót teszünk. De teljesen mindegy minek hívjuk,ez egy nagyon fincsi tésza igaz??
Üdv: Jutka

Válasz

Székely Ilona üzente 8 éve

ezt tényleg nagyon finom-mi Erdélyben darázsfészeknek hívtuk és hívjuk.A mai napig is sütöm a családnak,unokák is nagyon szeretik ,különösen frissen.Minden jót kívánva -üdvözlettel-Ilona

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu