Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 csomag (40 dkg) fagyasztott leveles vajas tészta,
1 tojás.
A töltelékhez:
1 kg tehéntúró,
10 dkg vaj,
20 dkg tejszínes krémsajt,
2 tojássárgája,
2 ek. mustár,
1 vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
só, őrölt bors,
1 ek. paradicsompüré,
1 kk. pirospaprika,
1 húsos paradicsompaprika,
2 ek. apróra vágott, petrezselyem; metélőhagyma; kapor; zellerzöld (lehet egyféle, vagy akár vegyesen is).
A díszítéshez:
3 dkg vékony lapocskára vágott sós mandula, vagy durvára tört mogyoró,
16 szem konzerv gyöngyhagyma,
16 kis szelet füstölt sonka,
1 paradicsompaprika.
A tészta nyújtásához: liszt.
Elkészítés:
1. A vajastésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd három részre osztjuk. Utána enyhén belisztezett deszkán egyenként fél centi vastag kerek lappá nyújtjuk. Majd egy közepes tortakarikát ráteszünk, és a tésztát ennek mentén körbevágjuk. Az így kapott tésztakorongokat tepsire fektetjük (az utóbbit nem kell kikenni, mert a tészta elég zsíros), a tetejüket felvert tojással megkenjük,
villával egy-két helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz eltávozhasson, és előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) 12 percig sütjük, végül hűlni hagyjuk.
2. A túrót áttörjük, a puha vajjal, a krémsajttal, a tojások sárgájával meg a mustárral jól kikeverjük. Az apróra vágott vöröshagymát meg a présen áttört fokhagymát beledolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. A túrókrémet három részre osztjuk. Az elsőt paradicsompürével, a pirospaprikával meg az apróra vágott paradicsompaprikával ízesítjük, amivel egyben pirosra is színezzük. A második részt a fölaprított petrezselyemmel, metélőhagymával, kaporral meg zellerzölddel zöldre "festjük", a harmadik részt fehéren hagyjuk.
3. A torta töltése következik. Az egyik megsült tésztalapot tányérra fektetjük, és megkenjük a piros túrókrémmel. Erre a tészta és a zöld túrókrém kerül, majd a harmadik tésztalappal beborítjuk.
4. A torta tetejét, meg az oldalát a fehér túrókrém kétharmadával egyenletesen megkenjük. Az oldalára körben sűrűn pirított mandulát vagy tört mogyorót tapasztunk.
5. A tetején a szeleteket késsel bejelöljük, majd jól behűtjük. A maradék fehér túrókrémmel díszítjük - legjobb, ha csillagcsöves habzsákból nyomjuk rá -, végül gyöngyhagymával, föltekert füstölt sonkaszeletekkel meg paradicsompaprikával kirakjuk.
Forrás: Drótpostagalamb recepttára,receptes könyv
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hónapja a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörös lencse krémleves pirított kenyérkocka, ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!