Sütés főzés: Flódni

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Flódni

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

  • http://mindmegette.hu/lapokkepek/receptgaleriak/1000/1814_7558_00n.jpg

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 dl fehérbor

Az almatöltelékhez:

  • 80 dkg alma
  • 2 evőkanál méz
  • 1 citrom
  • fahéj
    szegfűszeg

A mák töltelékhez:

  • 20 dkg mák darálva
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl fehérbor

A dió töltelékhez:

  • 20 dkg dió darálva
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés:

    A lisztet morzsold el a vajjal, majd a cukorral,majd a tojássárgájákkal és fehérborral gyúrd össze. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe pihenni, míg a töltelék elkészül.
    Az almákat hámozd meg, reszeld le káposztareszelőn, majd locsold meg citromlével, szórd meg fahéjjal, szegfűszeggel, és édesítsd mézzel.
    A máktöltelékhez a mákot forrázd le borral, tedd bele cukrot, a mazsolát. A diós tölteléket hasonló módon készítsd el.
    Egy kisebb, magas falú tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztát oszd négy egyenlő részre, és nyújtsd ki tepsi nagyságúra. Fektesd bele az első lapot, majd tedd rá a diós tölteléket, aztán fektesd rá a következő lapot, erre a mákos töltelék kerül; a harmadik lapra halmozd az almát, és az utolsó lappal takard le. Szúrkáld meg villával a tetejét, és tedd előmelegített sütőbe. 170 fokon 55-60 perc alatt süsd aranybarnára.
    Hidegen szeld fel.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu