Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
HÁZI SÜTEMÉNY-LAJOS MARI szakácskönyvéből
A tésztához:
500 g finomliszt,
250 g vaj,
100 g porcukor,
3 tojássárgája,
1citrom reszelt héja,
1 csipet só,
a kenéshez:
1tojás
a nyújtáshoz:
liszt
A töltelékhez:
200+100 g porcukor,
2 citrom reszelt héja
2 dl tej,
200-200 g darált dió és mák,
450 g savanykás alma,
1/2 citrom leve,
1/2 kk.őrölt fahéj.
A felsorolt hozzávalókból elkészítjük az omlós tésztát.4cipót formálunk,fóliába csomagoljuk és a hűtőben 1órát pihentetjük.
Közben elkészítjük a hozzávaló 3 féle tölteléket..
200gr porcukorral és 2citrom reszelt héjával felforralunk 2dl tejet és elfelezzük.
Az egyik adagba belekeverjük a diót,a másikba a mákot és mérsékelt tűzön 1percig főzzük,végül hagyjuk kihűlni.
Az almát meghámozzuk és vékony szeletekre gyaluljuk,meglocsoljuk a citromlével.
A sütőpapírral kibélelünk egy 25-35cm-es tepsit.
A tésztacipókat tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Az első lapot a tepsibe fektetjük és rásimítjuk a diókrémet,,a második lapot megkenjük a mákkrémmel,a harmadikat pedig megszórjuk a kinyomkodott almával és a fahéjjal elkevert,maradék 100g porcukorral,végül befedjük a negyedik tésztalappal.
A tészta széleit lenyomkodjuk,tetejét megkenjük a felvert tojással,villával megszurkáljuk és sütjük középső bordamagasságon 1órán át/kb/
A tepsiben hagyjuk kihűlni,3/3 cm-es szeletekre vágjuk.
Tetejét meghinthetjük vaníliás porcukorral vagy csokival is bevonhatjuk.
A képet utólag mellékelem.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Nyitott körtés lepény
Gyöngyi szelet