Sütés főzés: Flódni

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Flódni

14 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

HÁZI SÜTEMÉNY-LAJOS MARI szakácskönyvéből

A tésztához:

500 g finomliszt,

250 g vaj,

100 g porcukor,

3 tojássárgája,

1citrom reszelt héja,

1 csipet só,

a kenéshez:

1tojás

a nyújtáshoz:

liszt

A töltelékhez:

200+100 g porcukor,

2 citrom reszelt héja

2 dl tej,

200-200 g darált dió és mák,

450 g savanykás alma,

1/2 citrom leve,

1/2 kk.őrölt fahéj.

A felsorolt hozzávalókból elkészítjük az omlós tésztát.4cipót formálunk,fóliába csomagoljuk és a hűtőben 1órát pihentetjük.

Közben elkészítjük a hozzávaló 3 féle tölteléket..

200gr porcukorral és 2citrom reszelt héjával felforralunk 2dl tejet és elfelezzük.

Az egyik adagba belekeverjük a diót,a másikba a mákot és mérsékelt tűzön 1percig főzzük,végül hagyjuk kihűlni.

Az almát meghámozzuk és vékony szeletekre gyaluljuk,meglocsoljuk a citromlével.

A sütőpapírral kibélelünk egy 25-35cm-es tepsit.

A tésztacipókat tepsi nagyságúra nyújtjuk.

Az első lapot a tepsibe fektetjük és rásimítjuk a diókrémet,,a második lapot megkenjük a mákkrémmel,a harmadikat pedig megszórjuk a kinyomkodott almával és a fahéjjal elkevert,maradék 100g porcukorral,végül befedjük a negyedik tésztalappal.

A tészta széleit lenyomkodjuk,tetejét megkenjük a felvert tojással,villával megszurkáljuk és sütjük középső bordamagasságon 1órán át/kb/

A tepsiben hagyjuk kihűlni,3/3 cm-es szeletekre vágjuk.

Tetejét meghinthetjük vaníliás porcukorral vagy csokival is bevonhatjuk.

A képet utólag mellékelem.

Címkék: házi sütemény omlós tészta

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Kati!
Köszönöm a hozzászólást.
Mivel odaírtam,hogy melyik szakácskönyvből való,ezért nem variáltam át a receptet,mert másnak is meglehet a könyv.
Köszönjük a javaslatot,én is mézet használtam,több sütiimnél is mézzel dolgozok.
Üdvözlettel:Edit.

Válasz

Pongrácz Lászlóné üzente 14 éve

Nagyon jó a süti, sokszor sütöm mert szeretik a gyerekek, de én cukor helyett mézet használok. Próbáljátok ki, szuper.Szeretetttel Kati

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Mónika!
Köszönöm.
Karácsonyra sütöttem,majd jövő héten megsütöm,mivel most mást sütöttem.
Üdv:Edit.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 14 éve

Nagyon jó lehet ez a süti,alma...dió...mák...csak finom lehet így együtt.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Karalabe_fozelek_husgomboccal_2195269_6855_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu